Våra resor

Stralsund, Rügen, 4 dagar

Tillbringa några fina dagar med oss på den vackra Tyska Östersjökusten. Rügen hörde till DDR innan öst och väst återförenades och har sedan dess förvandlats, från att vara öde och förfallet, till ett av Tysklands populäraste turistmål. På den gröna oasen Rügen ser vi idylliska småstäder, historiska platser och de berömda kritklipporna med Königsstuhl vid Stubbenkammer.

I resans pris ingår:
- Resa i modern helturistbuss
- Bro-, färjeavgift, vägskatter samt moms
- Halvpension
- Tur med Rasanade Roland
- Besök på Störtebeker Braumanufaktu inkl. ölprovning
- Reseledare

Enkelrumstillägg: 800:-

Tillbringa några fina dagar med oss på den vackra Tyska Östersjökusten. Rügen hörde till DDR innan öst och väst återförenades och har sedan dess förvandlats, från att vara öde och förfallet, till ett av Tysklands populäraste turistmål. På den gröna oasen Rügen ser vi idylliska småstäder, historiska platser och de berömda kritklipporna med Königsstuhl vid Stubbenkammer.

Dag 1. Hemorten – Stralsund
Tidig morgon stiger vi på bussen och beger oss mot Tyskland. Via färjan från Gedser tar vi oss över till Tyskland och Rostock. Ombord finns möjlighet att äta, fika och shoppa. Under kvällen anländer vi till Arcona Hotel Baltic, här väntar middag och sköna sängar.

Dag 2. Stralsund- Rügen med Binz -Stralsund
Dagens första stopp på Rügen gör vi i den vita staden Putbus med sitt fina slott och härliga slottspark. Vår resa fortsätter sedan till den vackra badorten Göhren där vi ser den fantastiska arkitekturen, här går vi ombord på det smalspåriga tåget, Rasande Roland, som ska ta oss till Binz. Denna intressanta badort är mest känd för sin 3 km långa sandstrand med en badkultur som går tillbaka till slutet av 1800-talet.
Sista anhalten för denna dag blir Prora Wiek och Hitlers mastodontbygge som skulle ha blivit ett badhotell för 20 000 gäster. Det är mycket speciellt eftersom det berättar om en viktig sida av nazismens ideologi. Efter detta intressanta besök åker vi via Bergen som är Rügens huvudort innan vi åker tillbaka till Stralsund.

Dag 3. Stralsund
Stralsund, staden vid Strelasundet fick en gång sitt namn av Hanseförbundets köpmän. En promenad genom hansestaden är en promenad genom historien, längs smala gator som nästan undantagslöst slutar vid vattnet. Att Stralsund i nästan två hundra år tillhörde kungariket Sverige och kallades Sydsverige, kan man inte eller undgå att märka. Här hittar man minnen efter Gustav II Adolf och Karl XII. Den senare bodde här nästan ett helt år. Efter frukost ska vi tillsammans med vår guide bekanta oss med denna forna svenskstad, ”porten till Rügen”. Staden har flera sevärdheter att bjuda på, vi tittar på bland annat rådhuset, klostret och kyrkorna samt patricierhusen från hansatiden. Efter den intressanta rundturen besöker vi Störtebecker ölbryggeri för en rundtur och ölprovning.

Dag 4. Stralsund – Kap Arkona – Hemorten
Vi äter frukost på hotellet innan vi tar plats i bussen. Vi beger oss till Rügens norra delar där vi hittar Kap Arkona, Tysklands Nordkap, med sin cirka 180 år gamla fyr. För övrigt en av Östersjöns allra äldsta fyrar. Jasmundhalvön har vackra bestånd av både ek och bok, som sträcker sig ner mot de bländande vita kritklipporna och havet. Vid Rügens mest kända landmärke, Köningsstuhl, ser vi de vita kalkstensklipporna, stranden och den turkosfärgade Östersjön. Vi njuter av den hänförande utsikten, som fått sitt namn från den svenska kungen Karl XIII som sägs ha suttit här och beskådat sjöslaget mellan Sverige och Danmark år 1715. Senare når vi Sassnitz där det blir tillfälle att shoppa i butiken vid hamnen innan färjan avgår. Under kvällen anländer vi nöjda och belåtna åter till våra hemorter.
Arcona Hotel Baltic, Stralsund
Detta 4-stjärniga hotell ligger i Stralsund, bara 4 minuters promenad från den historiska stadsdelen. De ljusa och rymliga rummen på arcona Hotel Baltic har en platt-TV med satellitkanaler och ett eget badrum med hårtork.

Tillgång till träningsmaskinerna ingår utan kostnad. Mot en mindre avgift kan du använda bastun, och både badrockar.

Avresor