Våra resor

Schwarzwald, 7 dagar

Få områden i Tyskland är väl så tilltalande som Schwarzwald. Bara namnet får det att vattnas i munnen och man ser en smarrig gräddtårta framför sig. Området är en skönhet med sin böljande grönska, vackra sjöar och mysiga korsvirkesorter ofta porträtterade på de världsberömda gökuren.

I resans pris ingår:
- Resa i modern helturistbuss
- Bro-, färjeavgifter, vägskatter samt moms
- Del i dubbelrum
- Halvpension
- Besök i Stein am Rhein
- Besök i schaffhausen och vid Rhenfallen
- Båttur på Titisee
- Guidadtur på Brauereigasthof Rothaus, inkl. middag och ölprovning
- Entré Deutsches Uhrenmuseum
- Entré Schwarzwälder Freilichtmuseum
- Reseledare

Enkelrumstillägg: 800:-

Få områden i Tyskland är väl så tilltalande som Schwarzwald. Bara namnet får det att vattnas i munnen och man ser en smarrig gräddtårta framför sig. Området är en skönhet med sin böljande grönska, vackra sjöar och mysiga korsvirkesorter ofta porträtterade på de världsberömda gökuren.

Dag 1. Hemorten - Kassel
Vi hoppar på bussen tidigt på morgonen och beger oss söderut på snabba vägar. Under sen eftermiddag checkar vi in på Wyndham Garden Kassel i Kassel och blir serverade middag innan det är dags att gå och lägga sig.

Dag 2. Kassel - Bräunlingen
Efter frukosten sätter vi oss bekvämt tillrätta i bussen och förflyttar oss söderut. Vi färdas genom den stora vitvinsregionen Franken och gör ett uppehåll i huvudorten Würzburg. I den bedårande barockstaden får vi lite egen tid till att äta lunch innan vi rullar de sista milen till Bräunlingen där vi checkar in på Hotel Restaurant Lindenhof som vi kommer bo perfekt på under vistelsen här.

Dag 3-5. Schwarzwald
Dagarna börjar med frukost innan vi ger oss ut på våra utflykter. Dagsprogrammen styr vi efter vädret. Samtliga kväll avslutas med middag. En utav dagarna gör vi en båttur på den vackra sjön Titisee. En vacker smaragdgrön sjö dit folk vallfärdar tack vare den imponerande utsikten. Vi njuter av en halvtimmes båttur på sjön belägen nästan 900 meter över havet vid den berömda bergskedjan Schwarzwald. Efter vår båttur avnjuter vi kaffe med hembakad Schwarzwaldtårta. Under eftermiddagen besöker vi ett ölbryggerit Brauereigasthof Rothaus för en guidad visning innan vi åker vidare till Brauereigasthof Löwen för middag.
Vi åker en utav dagarna västerut mot staden Freiburg, känd som Tysklands soligaste och varmaste stad. För att hålla luften ren och klar byggdes under medeltiden ett system av rännstenar där vattnet fortfarande rinner. Tillsammans med vår guide gör vi en rundtur. Vi besöker även friluftsmuseet där vi beskådar äkta Schwarzwaldhus. Efter rundturen har vi lite egen tid att utforska staden innan färden går vidare genom Schwarzwald. Vid den vackra staden Triberg finns Tysklands högsta vattenfall, floden Gutach störtar 163 m ner i dalen över 7 avsatser med granitblock. Vi stannar till för att beskåda både vattenfallet och den pittoreska staden Triberg. Vi gör ett stopp i Furtwangen där gökuret såg dagens ljus på 1700-talet för att besöka klockmuseet med över 8.000 olika ur. Innan klockan är för mycket fortsätter vi genom den sköna naturen med berg, skogar och sjöar. Vi beger oss till Schweiz och Stein am Rhein. Detta är en av de mest pittoreska städer Schweiz har att bjuda på, inte minst på grund av den idylliska atmosfären med korsvirkeshus, hängande tyrolerblommor, Rhenpromenaderna och en otrolig stämning i en liten stad med över 1 000 år på nacken. Stein am Rhein ligger där Rhen fortsätter sin färd in i Schweiz, bort från Bodensee. Här brusar det alltid från floden som aldrig sover och bidrar till den härliga atmosfären. Rådhustorget är väldigt vackert, inte minst på grund av det vackert målade rådhuset från 1500-talet. Vi kör den korta biten till Schaffhausen, huvudstad i kantonen med samma namn, som ligger ovanför vattenfallet. Hit kom alla flodpråmar med varor som sedan skulle lastas om och transporteras med vagn förbi vattenfallet för att sedan fraktas vidare med nya båtar och vice versa. Staden blommade upp och blev en viktig handelsstad på 1500-talet, då den imponerande Munotfästningen också uppfördes. Den uppfördes på det lilla berget Emmersberg och kontrollerade därmed Rhen och dess aktiviteter. Från den runda vita fästningen, varifrån utsikten är alldeles makalös, ljuder klockorna varje kväll klockan 21. Det är en gammal tradition från en tid när stadsportarna stängdes vid detta klockslag, och har man har ringt i dem för hand i flera hundra år.

Dag 6. Bräunlingen - Hannover
Efter några härliga dagar i Schwarzwald kör vi vidare mot H4 Hotel Hannover där sista middagen ihop väntar på oss innan vi säger god natt för kvällen.

Dag 7. Hannover - hemorten
Efter hotellets stadiga frukost tar vi farväl av Hannover och kör på snabba motorvägar upp förbi Hamburg och Lübeck upp till Puttgarden där vi tar färjan till Rödby för vidare färd genom Danmark.

Hotel Restaurant Lindenhof, Bräunlingen
Detta historiska familjeägda hotell ligger i Bräunlingens gamla stadsdelar, i södra Schwarzwald. Här äter du utsökta regionala rätter och bor i rum med gratis Wi-Fi och platt-TV.

Som gäst på Hotel Restaurant Lindenhof kan du pröva säsongsanpassade, populära rätter från Schwarzwald. I Wirtschaft och Trachtenstüble serveras vin från Baden och lokala ölsorter.

Alla rum på Lindenhof har en sittgrupp, skrivbord och ett modernt badrum.

Varje morgon serveras stora frukostbufféer på Lindenhof Hotel. Du kan också välj att äta ute på terrassen.
Läs mer

Wyndham Garden, Kassel
Detta 4-stjärniga hotell ligger 4 km öster om Kassels centrum. Hotellet erbjuder ett spa med inomhuspool samt moderna rum med gratis WiFi.

Alla rum på Wyndham Garden Kassel har en tv med kabelkanaler, 1 king size-säng och ett stort skrivbord.

Wyndham Garden Kassel har även en bastu och ett gym. Den närliggande skogen Eichwald är perfekt för promenader och joggingrundor.
Läs mer

H4 Hotel Hannover messe, Hannover
Alla rum på detta 4-stjärniga hotell H4 Hotel Hannover Messe har luftkonditionering och inredning i klassisk stil. Samtliga har även satellit-TV, minibar och eget badrum. Gratis Wi-Fi ingår.
Läs mer

Avresor