Våra resor

Rostock weekend, 3 dagar

Under tre dagar får vi njuta av den vackra staden Rostock. Shoppa i butikerna, beundra arkitekturen och njut av en skön weekend. Vårt fina hotell ligger centralt och erbjuder allt som behövs för en lyckad resa. Nu är det än en gång dags att besöka svenskstaden för en skön mini-weekend!

I resans pris ingår:
• Resa i modern helturistbuss
• Bro- och färjeavgifter,
vägskatter samt moms
• Del i dubbelrum
• Frukost dag 2 och 3
• Middag dag 1

Enkelrumstillägg: 600:-

OBS! Medtag giltigt pass eller nationellt id-kort utfärdat av polisen!

Under tre dagar får vi njuta av den vackra staden Rostock. Shoppa i butikerna, beundra arkitekturen och njut av en skön weekend. Vårt fina hotell ligger centralt och erbjuder allt som behövs för en lyckad resa. Nu är det än en gång dags att besöka svenskstaden för en skön mini-weekend!

Dag 1. Hemorten–Rostock
Tidig morgon lämnar vi hemorterna och kör genom Danmark tills vi når Gedser. Där väntar färjan och en två timmar lång båttur innan vi slutligen glider in mot Rostocks hamn. Vi rullar över på tysk mark och styr bussen mot ett närliggande shoppingställe, där vi stannar till och handlar. När vi under eftermiddagen tagit in på vårt fina hotell Steigenberger Sonne är dagen fortfarande ung och vi har god tid på oss att utforska den gamla medeltidsstaden. Varför inte ta en promenad till den storartade Mariakyrkan, och Kröpelinporten, den största och finaste av de tre kvarvarande stadsportarna till staden? På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Rostock
Efter morgonens välfyllda frukostbuffé spenderas dagen sedan fritt. Rostock har många vackra gavelhus att beundra. Stanna till på Universitätsplatz och dröm er bort bland de gotiska husen som ramar in marknadsplatsen. Shoppa i butikerna och njut av semesterlivet på någon av alla de lockande serveringarna och restaurangerna.

Dag 3. Rostock–Hemorten
När vi packat vårt bagage och tagit farväl av hotellet ger vi oss av ner mot hamnen för några sista inköp. Efter ett par trevliga timmar till sjöss kör vi den sista biten mot våra svenska hemorter och ser fram emot nästa säsongs resa till Rostock.

Steigenberger Hotell Sonne, Rostock
Steigenberger Hotel Sonne ligger i hjärtat av Rostock bara några steg från Kerkhofhaus, Stadshuset och New Market. I närheten ligger även Marienkirche och Universitetet i Rostock.

Steigenberger Hotel Sonne har ångbastu, bastu och fitnessanläggning. Kostnadsfri wi-fi i allmänna utrymmen. Detta hotell i lyxstil erbjuder kafé och bar. Personalen kan hjälpa till med bokning av biljetter och guidade turer och bröllopstjänster. Gäster har tillgång till bland annat flerspråkig personal, tvättmöjligheter och kaffe i lobbyn. Särskilda områden för rökning finns tillgängliga. En fullständig renovering slutfördes i januari 2011.

De 121 gästrummen på Steigenberger Hotel Sonne har minibar och värdeförvaringsskåp. Gäster har tillgång till kostnadsfritt wi-fi på rummen. Rummen har platt-tv med satellitkanaler. Alla rum har skrivbord och gratis dagstidningar. Badrummen har badkar eller dusch och hårtork. På begäran erbjuds även massage på rummet, strykjärn/strykbräda och allergitestade sängkläder. Städning erbjuds dagligen.
Läs mer om hotellet

Avresor