Våra resor

Klaipeda kryss, 3 dagar

Litauen är ett oupptäckt grannland helt annorlunda från de övriga Baltiska länderna. Här finns Östersjöns vitaste stränder, Europas högsta sanddyner, närproducerad mat och öl samt plånboksvänlig shopping. Njut utav en avkopplande kryssning på 3 dagar med DFDS från Karlshamn till Klaipeda med två nätter ombord samt en heldag i land med lokalguide som ger oss ett smakprov på detta intressanta land.

I resans pris ingår:
- Resa i modern helturistbuss
- Färjeavgift, vägskatter samt moms
- Del i dubbelhytt
- Halvpension
- Reseledare

Enkelhyttstillägg: 200:-

OBS! Medtag giltigt pass eller nationellt id-kort utfärdat av polisen OBS!

Litauen är ett oupptäckt grannland helt annorlunda från de övriga Baltiska länderna. Här finns Östersjöns vitaste stränder, Europas högsta sanddyner, närproducerad mat och öl samt plånboksvänlig shopping. Njut utav enavkopplande kryssning på 3 dagar med DFDS från Karlshamn till Klaipeda med två nätter ombord samt en heldag i land med lokalguide som ger oss ett smakprov på detta intressanta land.

Dag 1. Hemorten – Klaipeda
Via våra påstigningsorter kör vi mot Karlshamn där DFDS färja väntar på oss. Färjan avgår klockan 19 och under kvällen avnjuter vi en 2-rättersmiddag. Efter middagen finns det tid till att avnjuta en drink tillsammans och bara umgås innan vi kryper till kojs i våra hytter.

Dag 2. Klaipeda
Vi börjar dagen med en välsmakande sjöfrukost innan vi klockan nio anlägger i hamn. Dagens första stopp blir sommarparadiset Palanga som ligger några mil norr om Klaipeda. Här promenerar vi i den vackra botaniska trädgården och fåt möjlighet att besöka Bärnstensmuseet (entré ingår ej) samt tar en promenad ner till havet och den vita stranden. Efter en härlig förmiddag i Palanga tar bussen oss tillbaka till hamnstaden Klaipeda. På vackra kullerstensgator, kantade av pittoreska korsvirkeshus går vi tillsammans på en stadsrundtur i gamla delen utav Klaipeda. Staden är idag återuppbyggd med vackra parker med mycket konst och statyer, efter Andra Världskriget lämnat staden i spillror. Nöjda med dagen rullar vi tillbaka till färjan för att äta en god gemensam 2-rätters middag innan vi går till sängs.

Dag 3. Klaipeda – Hemorten.
Efter en stärkande frukost ankommer färjan till Karlshamn och bussen tar oss åter till hemorterna. Tidig eftermiddag är vi åter hemma igen efter en härlig resa.

Avresor