Våra resor

Holland, 5 dagar

Holland visar sig från sin bästa sida med färgstarka blommor, vackra väderkvarnar, oändligt många cyklar, god öl, smakrik ost och ett av Europas trevligaste folk! Har man en gång besökt Holland längtar man alltid tillbaka till blomsterparadiset, medan den som ännu inte varit här drömmer om att vandra runt bland miljoner tulpaner och hyacinter. Under våra utflykter besöker vi både fantastiska blomsterparadiset Keukenhof och oemotståndligt charmiga Amsterdam. Underbara Holland väntar på oss för att få visa upp all sin blomsterprakt.

I resans pris ingår:
- Resa i modern helturistbuss
- Bro- och färjeavgifter, vägskatter samt moms
- Del i dubbelrum
- Halvpension
- Entré till Keukenhof
- Kanaltur i Amsterdam
- Besök på blomstermarknaden
- Reseledare

OBS! Glöm inte att ta med giltigt pass!

Enkelrumstillägg: 1500:- per person

Holland visar sig från sin bästa sida med färgstarka blommor, vackra väderkvarnar, oändligt många cyklar, god öl, smakrik ost och ett av Europas trevligaste folk! Har man en gång besökt Holland längtar man alltid tillbaka till blomsterparadiset, medan den som ännu inte varit här drömmer om att vandra runt bland miljoner tulpaner och hyacinter. Under våra utflykter besöker vi både fantastiska blomsterparadiset Keukenhof och oemotståndligt charmiga Amsterdam. ¬Underbara Holland väntar på oss för att få visa upp all sin blomsterprakt.

Dag 1. Hemorten–Bremen
Under resans första dag skyndar vi långsamt söderut mot Bremen. När vi under eftermiddagen når Bremen checkar vi in på trivsamma Atlantic Hotel Universum. Kvällen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Bremen–Leidschendam
Efter frukost reser vi vidare mot vårt slutmål. Innan vi når dagens mål passar vi på att köra ut till den magnifika Afsluitdijk-vallen vid Nordsjön. Det är en 30 km lång vall som inhägnar havsviken Zuiderzee och gör den till insjön IJsselmeer. Vallen kallas av många för världens åttonde underverk och vi stannar till mitt på den, där ett café och utsiktstorn finns. På vår väg söderut stannar vi även till i den pittoreska byn Follendam. Här görs två av Hollands klassiker, ost och träskor. Under eftermiddagen når vi vårt hotell Fletcher Hotel Restaurant Den Haag i Leidschendam. Under kvällen väntar middagen som en god avslutning på en underbar dag.

Dag 3. Leidschendam –Lisse– Leidschendam
Dagen till ära stiger vi upp tidigt för att få uppleva blomsterkommersen med egna ögon. Vi gör ett besök på Aalsmeer blomstermarknad. Detta går inte att beskriva utan måste upplevas! Efter marknaden åker vi vidare för att uppleva mer blomster, en av resans stora höjdpunkter, Keukenhof utanför Lisse. Den legendariska blomsterparken planterar årligen 7 miljoner (!) blomsterlökar, som under våren slår ut och bjuder på en obeskrivligt vacker föreställning i både färg och form. Under eftermiddagen lämnar vi Lisse med mängder av inspiration och spirande vårkänslor. Under kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 4. Leidschendam –Amsterdam– Groningen
Dagen ägnar vi åt vackra Amsterdam! Staden, som började som en liten fiskeby, är idag en av världens mest liberala och trendiga städer. Tillsammans med vår guide får vi en intressant rundtur bland några av Amsterdams fascinerande sevärdheter. Under eftermiddagen tar vi en trevlig kanaltur på floden Amstel och upptäcker Amsterdam från vattnet. Med en oförglömlig dag bakom oss reser vi vidare till Groningen för övernattning. Hotell Mercure Martiniplaza tar med öppen famn tar emot oss och kvällen avslutas med en god middag.

Dag 5. Groningen–Hemorten
Vi har en lång dag framför oss och stiger därför upp i god tid för att njuta fullt ut av vår goda frukost. Efter diverse stopp på vägen återkommer vi under kvällen till hemorterna. En skön start på våren är säkrad och vi hoppas att vi alla ses snart igen.

Atlantic Hotel Universum, Bremen
Detta 4-stjärniga hotell är en del av det stora arkitektkonceptet Universum Bremen och ligger bredvid vetenskapscentret Universum Science Center Bremen. Hotellets rum är bekvämt utrustade med badrum, tv och telefon. Wi-Fi finns på hotellet.
Läs mer

Fletcher Hotel Restaurant Den Haag, Leidschendam
Fletcher Hotel-Restaurant Leidschendam är ett imponerande 4-stjärnigt hotell i Leidschendam. Hotellet ligger i en vacker park intill en charmig damm, och erbjuder bekväma och lyxigt inredda rum.
Hotellet har en loungebar som serverar olika snacks och lättare rätter. Du kan sitta ute på terrassen och njuta av den vackra utsikten över den romantiska dammen.
Bredvid hotellet finns det en shoppinggalleria med gott om affärer och boutiquer.
Läs mer

Mercure Martiniplaza
De ljust inredda rummen har en platt-TV med satellit- och betalkanaler. Det finns även gratis Wi-Fi på rummen. Dessutom har rummen ett skrivbord och ett modernt badrum med regndusch.
Läs mer

 

Avresor