Våra resor

Vallarnas friluftsteater, 1 dag

Självfallet åker vi till Vallarnas friluftsteater även detta året. Som vanligt blir det mycket skratt på Vallarna och årets föreställning heter Alla Tiders Åsa-Nisse.

När den finurlige och uppfinningsrike Åsa-Nisse (Mikael Riesebeck) och hans vän Klabbarparn (Kent Vickell) får sina gevär konfiskerade av landsfiskalen efter en tjuvjakt, bestämmer sig Åsa-Nisse att uppfinna en tidsmaskin och ta sig 70 dagar fram i tiden och hämta deras vapen.
Men när han och hans fru Eulaila (Annika Andersson) ska prova tidsmaskinen tar de hjälp av den godhjärtade men klantige brevbäraren Dag-Otto (Jojje Jönsson) som naturligtvis stället till det. Istället för 70 dagar, hamnar de 70 år framåt i tiden!
I Knohult 2020 är inget sig likt. Åsa-Nisse och Eulaila dras in i en galen härva av mutor, missförstånd och skumma affärer. Det blir inte lättare när man adderar den älskvärda men hunsade äldre damen Sonja (Siw Carlsson), en bakverksälskande polis, en stelbent kommunrepresentant och nymodigheter som mobiltelefoner till kaoset.
Hur ska de rädda gården och bevara bygden? Och framförallt, kommer de hitta ett sätt att ta sig tillbaka till 1950?

I rollerna: Jojje Jönsson, Annika Andersson, Siw Carlsson, Stefan Gerhardsson, Mikael Riesebeck, Kent Vickell, Jessica Heribertsson och Klas Wiljergård.

Föreställningen börjar klockan 15.00 och varar i 2,5h inkl. paus.