Våra resor

Smak av tre länder, 6 dagar

Följ med på resan som går till ”hörnet” av tre länder – Nederländerna, Tyskland och Belgien. Vi får bland annat uppleva vacker natur, kontrastfyllda städer, kloster öl och nederländskt vin. Vi inbjuder till en resa för både öga och gom!

I resans pris ingår:
- Resa i modern helturistbuss
- Bro, färjeavgifter, vägskatter samt moms
- Del i dubbelrum
- Halvpension
- Guidad stadsrundtur i Maastricht, Aachen och Liege
- Besök på Wijngaard Apostelhoeve inkl. vinprovning
- Besök på Brand Bierbrouwerij inkl. ölprovning
- Besök på Chocolat Jacques inkl. provsmakning
- Reseledare

Enkelrumstillägg: 1.200:-

Hotel Walram, Valkenburg
Hotel Walram är ett bekvämt, modernt och mysigt hotell, inrymt i en typisk marlstensbyggnad. Hotellet ligger på ett lugnt torg vid stranden av den lilla floden "De Geul". Den livliga stadskärnan ligger bara 2 minuter från hotellet.

Hotellet erbjuder en swimmingpool,  bastu och solarium (mot avgift). På hotellet finns också en mysig bar, en lobby och en restaurang.
Läs mer

Mercure Hotel Kamen Unna, Kamen
Detta 4-stjärniga hotell erbjuder moderna rum, en bastu och gratis parkering. Här bor du 3,5 km från Kamens centrum.

Alla de luftkonditionerade rummen på Mercure Kamen Unna har gratis WiFi, en platt-TV och ett kombinerat badkar/dusch.

Varje morgon serveras en stor frukostbuffé. Restaurant Miró erbjuder regionala och internationella rätter till lunch och middag. Du kan koppla av med en drink i meLounge eller på sommarterrassen.
Läs mer

Mercure Hotel Bielefeld Johannisberg, Bielefeld
Detta 4-stjärniga hotell ligger i en stor park på Johannisbergs kullar med utsikt över Bielefeld. Det erbjuder moderna rum med gratis WiFi, en restaurang och en sommarterrass med utsikt över staden.

De ljudisolerade rummen på Mercure Hotel Bielefeld Johannisberg är inredda i varma färger och erbjuder en TV och luftkonditionering. Trägolv finns i det moderna badrummet.
Läs mer 

Följ med på resan som går till ”hörnet” av tre länder – Nederländerna, Tyskland och Belgien. Vi får bland annat uppleva vacker natur, kontrastfyllda städer, kloster öl och nederländskt vin. Vi inbjuder till en resa för både öga och gom!

Dag 1. Hemorten - Kamen
Under morgonen samlas vi på bussen och styr färden ner genom Danmark mot dagens mål tyska Kamen. På lämpliga ställen gör vi stopp för bensträckar, lunch och fika. Under kvällen tar vi in på hotell Mercure Hotel Kamen Unna i Kamen och avslutar dagen med en gemensam middag.

Dag 2. Kamen- Valkenburg
Efter frukost stiger vi på bussen och tar oss ner till Holland. Väl framme i Holländska Valkenburg går vi under jord. I stadens populära grottor får vi en guidad tur som antingen kan göras med tåg eller till fots. Grottornas spännande historia blir än mer fängslande i de mörka underjordiska gångarna. Under turen ser vi bl.a. väggmålningar, skulpturer och plaketter och nere i grottorna har människor även tagit skydd genom åren. Tillbaka ovan jord åker vi till hotell Walram där vi ska bo i fyra nätter. Kvällen avslutas med middag.

Dag 3. Valkenburg – Maastricht - Valkenburg
När vi ätit frukost beger vi oss ut på agens äventyr. Idag ska vi upptäcka grannstaden Maastricht som är en av Nederländernas äldsta städer. Tillsammans med vår guide promenerar vi på kullerstensgatorna genom den historiska stadskärnan, förbi kyrkor, stadsmurar och anrika köpmannahus. Ett av de bästa sätten att upptäcka Maastrichts omgivningar är en båttur på floden Maas. Under ca en timma flyter vi förbi stadskärnan och når den belgiska gränsen, där båten vänder tillbaka igen. Tillbaka på land har vi fri tid för att äta lunch och strosa på egen hand. Innan vi åker tillbaka till Valkenburg besöker vi Maastrichtbornas stolthet, vingården Apostelhoeve vars flaskor t.o.m. har stadsvapnet på sina etiketter. Här har producerats högkvalitativa viner sedan 1970 och det är den första vingården i Nederländerna. Kvällen avslutas med middag på hotellet.

Dag 4. Valkenburg – Aachen - Valkenburg
Efter frukost ställer vi in GPS:en på Aachen, strax innanför den tyska gränsen. På vägen stannar vi till vid Drielandenpunt och kan på egen hand upptäcka trädgårdslabyrinterna eller bara ta en fika. Aachens monumentala domkyrka och även rådhuset från 1300-talet tillhör stadens stoltheter. Vår guide visar oss runt och här finns en skön kontrast mellan den historiska miljön och stadens folkliga atmosfär. Under eftermiddagen besöker vi Brand Bierbrouwerij, Nederländernas äldsta bryggeri. Vi provar deras öl och får en rundtur i lokalerna. På vägen tillbaka till Valkenburg åker vi förbi den amerikanska krigskyrkogården i Malgraten. Kvällen avslutas med middag.

Dag 5. Valkenburg – Liège –Bielefeld
Vi börjar dagen med frukost innan vi tar farväl av Holland för denna gång. Dagens utfärd går idag till Belgien. Vid en första anblick kan staden Liège upplevas sakna charm. Många av de historiska arven förstördes under andra världskriget och staden har idag mer karaktär av arbetarstad. Men vi får inte låta oss luras av stadens yta. Under en rundtur visar vår guide oss de främsta sevärdheterna. Vi avrundar vår dag i Belgien med bryggeribesök och ölprovning på klostret Abbaye du Val-Dieu i Aube. Under kvällen når vi tyska Bielefeld och tar in på hotell Mercure Hotel Bielefeld Johannisberg, Bielefeld där vi avslutar dagen med middag.

Dag 6. Bielefeld - Hemorten
När vi ätit en god frukost stiger vi på bussen som ska ta oss den sista biten hem. Under kvällen skiljs vi åt för denna gång med många fina upplevelser i bagage.

 

Avresor