Våra resor

Svenska pärlor, 7 dagar

En rundresa i vårt fantastiska Sverige där vi upplever rik kulturhistoria och några av de mest intressanta besöksmålen. På denna resa har vi bakat in besök i flera trevliga svenska städer, intressanta Nora, glada Hudiksvall och vackra Roslagen med Norrtälje. Vi kommer bland annat att besöka, Lill-Babbs Caffär, Hälsingegården Bommars, Wij Trädgårdar samt mycket mer.

I resans pris ingår:
- Resa i modern helturistbuss.
- Del i dubbelrum
- Halvpension
- Entré samt rundvisning Carl Larsson gården
- Entré samt rundvisning Hälsingegården Ol-Anders
- Entré samt rundvisning Hälsingegården Bommars
- Besök på Lill-Babs Caffär
- Entré samt rundvisning Wij Trädgårdar
- Stadsruntur i Nora och Roslagen
- Entré på Engström Museum, Gård och Ateljé
- Reseledare

Enkelrumstillägg: 2.350:-

En rundresa i vårt fantastiska Sverige där vi upplever rik kulturhistoria och några av de mest intressanta besöksmålen. På denna resa har vi bakat in besök i flera trevliga svenska städer, intressanta Nora, glada Hudiksvall och vackra Roslagen med Norrtälje. Vi kommer bland annat att besöka, Lill-Babbs Caffär, Hälsingegården Bommars, Wij Trädgårdar samt mycket mer.

Dag 1. Hemorten-Falun
Under morgonen stiger vi på bussen och kör norrut. Vårt första intressanta besök är trästaden Nora där en guide tar oss med på en stadsvandring i ”Maria Langs fotspår”. Vi kör vidare genom Västmanlands skogar till Dalarna och Falun för övernattning på centralt belägna First Hotel Grand. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Falun-Bollnäs
Efter en god frukost kör vi mot Sundbord, strax norr om Falun. Här besöker vi Carl Larssons kända hem vars interiör varit motiv för otaliga folkkära målningar. Här får vi en föraning om hur det känns och på nära håll uppleva det mytomspunna hemmet och den fantastiska atmosfären i Lilla Hyttnäs. Vi möts av bilder på den livliga familjen Larsson med Carl och Karin i spetsen, ett av sekelskiftets mest berömda kändispar, vars liv och konstnärskap har kommit att prägla bilden av Sverige både här hemma och utomlands. Därefter åker vi vidare och efter en stund passeras gränsen till Hälsingland. Här gör vi ett stopp över lunch i bandymetropolen Edsbyn. Strax utanför ”byn” via en naturskön väg når vi Långhed för ett besök i en av Hälsinglands Världsarvsmärkta Hälsingegården Ol-Anders. Målet för dagen är Bollnäs, som har en fin liten stadskärna, och Scandic Hotel. Hotellet är vackert beläget vid sjön Varpen. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Bollnäs-Hudiksvall
Efter en stadig frukost följer vi Ljusnan norrut och kommer snart till Järvsö och Lill-Babs Caffär. Här stannar vi till och kan fika och titta på legendens museum. Därefter åker vi vidare mot Ljusdal och besök på Hälsingegården Bommars som finns med på UNESCOS världsarvslista. Bommars är känd för sina solbrända hus och gården visar hur de rika bönderna i Ljusdals socken byggde på 1800- talet. Vi får en intressant rundvisning och avnjuter även en välsmakande fika. Eftermiddagen ägnas åt Dellensjöarna. I trakten kring sjöarna är konst- och hantverkstraditionen stark och vi besöker bl.a. den kände bygdemålaren Bror-Eric i Bjuråker. På Avholmsberget njuter vi av utsikten över Dellensjöarna. Vi åker så ut mot kusten och stannar till i Hudiksvall. De små husen i ”Fiskarstan” ger oss en känsla av förr i världen. Här finns samklang mellan gammalt och nytt. De röda sjöbodarna som kantar Strömmingssundet har blivit en symbol för Hudiksvall. Vi checkar in på Quality Hotell Statt hotell i Hudiksvall och äter en god gemensam middag på hotellet på kvällen.

Dag 4. Hudviksvall-Gävle
Innan det är dags att ta farväl av Hälsingland passar vi på att besöka Söderhamn och Skärså fiskeläge. Strax nordost om Söderhamn ligger det gamla, genuina fiskeläget som fortfarande är ett levande samhälle. Efter ett besök i Skärsås fiskeläge åker vi vidare till Ockelbo för ett besök i Wij Trädgårdar där vi får en guidad visning av Wijs sex olika tematrädgårdar. Eftermiddagsfika kan avnjutas i trädgårdscaféet. Natten tillbringas i gästrikemetropolen Gävle, på hotell Scandic CH där vi blir bjudna på middag innan vi säger god natt.

Dag 5. Gävle -Norrtälje
Efter frukost besöker vi Grisslehamn där Albert Engström tillbringade stora delar av sitt liv. Här finns hans ateljé och hem på Albert Engströmmuseet som vi givetvis besöker. Albert Engström Sällskapet driver museet i gården där han bodde med sin familj. Där kan du se verk av Albert Engström och många föremål från hans hem och talrika resor. Följer man en slingrande grusväg ner mot Ålands hav kommer man till Ateljén där han arbetade. Grisslehamn är en gammal fiskeby med ett strategiskt läge vid Ålands hav. Senare under eftermiddagen checkar vi in på Hotel Roslagen och på kvällen äter vi en gemensam middag ihop på hotellet.

Dag 6. Norrtälje
Efter frukost åker vi mot Furusund för att ta båten över till ön Norröra. Ön som mest är känd från serien Saltkråkan. Tv-serien spelades in för nästan 50 år sedan här. På eftermiddagen går vi ombord igen för återfärd till Furusund där vår buss möter upp oss och kör oss till Norrtälje för lite egen tid. En gemensam middag väntar även denna kväll.

Dag 7. Norrtälje-Hemorten
Efter frukost är det dags att sätta sig i bussen och rulla söderut igen. När vi åter igen når våra hemorter på kvällen är vi fulla utav nya härliga minnen i bagaget

First Hotel Grand, Falun
First Hotel Grand Falun ligger bara 5 minuters promenad från centralstationen i centrala Falun. Detta historiska hotell med anor från 1862 har en 24-timmarsreception och gratis WiFi.

Alla rum är nyrenoverade under 2015 och har en inredning inspirerad av Faluns historiska arv. Väggarna är målade i varma färger som harmonierar med hotellets anrika bankettsal. Rummen har ett skrivbord och en TV.
Läs mer

Scandic Bollnäs, Bollnäs
Scandic Bollnäs ligger vid stranden av sjön Varpen, bara 300 meter från Bollnäs centrum med dess butiker och restauranger. Bland faciliteterna finns en terrass och en bar.

Rummen på Scandic Bollnäs har gratis Wi-Fi, TV och badrum med hårtork. Vissa har utsikt över Ljusnan.
Läs mer

Quality Hotell Statt, Hudiksvall
Detta historiska hotell byggt 1878 ligger 400 meter från Hudiksvalls järnvägsstation. Hudiksvalls hamn ligger 5 minuters promenad bort. Hotellet erbjuder gratis WiFi och en relaxavdelning med bastu, gym och pool.

Quality Hotel Statts klassiskt inredda rum har varsin sittgrupp och en 32-tums platt-TV med kabelkanaler. Alla rum har trägolv och egna badrum med dusch.
Läs mer

Scandic CH, Gävle
Scandic CH har ett idealiskt läge intill Gävle centralstation. Här erbjuds gratis WiFi, gym och bastu. I alla rum finns en LCD-TV med betalkanaler.

Alla rum har också skrivbord och eget badrum med badkar eller dusch. Här finns även allergifria dunkuddar.
Läs mer

Hotel Roslagen, Norrtälje
Hotell Roslagen ligger 1,5 km från centrala Norrtälje och inom 1 timmes bilresa från Stockholm, Uppsala och Arlanda flygplats. Hotellet erbjuder gratis WiFi och rum med platt-tv.

På Hotell Roslagen har rummen ett skrivbord och ett badrum i kakel. Tillgänglighetsanpassade rum finns också. Dessutom har du tillgång till en terrass
Läs mer

 

 

Avresor