Våra resor

Stralsund, Rügen, 4 dagar

Tillbringa några fina dagar med oss på den vackra tyska Östersjökust. Här finns vita stränder, fantastisk natur och storslagen historia. Vi bor i Stralsund, den gamla Hansastaden med välbevarad historia. Ett besök i Stralsund är en resa i tid och rum och som svensk känner man sig extra välkommen. Dessutom gör vi ett besök på den gröna oasen Rügen, där vi möts utav vita klippor och en sagolik natur.

I resans pris ingår:
- Resa i modern helturistbuss
- Bro-, färjeavgifter, vägskatter samt moms
- Del i dubbelrum
- Halvpension
- Stadsrundtur i Stralsund
- Rundvandring och ölprovning på Störtebeker Ölbryggeri
- Tågresa med Rasande Roland
- Reseledare

Enkelrumstillägg: 800:-

Tillbringa några fina dagar med oss på den vackra tyska Östersjökust. Här finns vita stränder, fantastisk natur och storslagen historia. Vi bor i Stralsund, den gamla Hansastaden med välbevarad historia. Ett besök i Stralsund är en resa i tid och rum och som svensk känner man sig extra välkommen. Dessutom gör vi ett besök på den gröna oasen Rügen, där vi möts utav vita klippor och en sagolik natur.

Dag 1. Hemorten – Stralsund
Tidig morgon stiger vi på bussen och beger oss mot Tyskland. Via färjan från Danmark tar vi oss över till Tyskland och ombord finns möjlighet att äta, fika och shoppa. Under kvällen anländer vi till Arcona Hotel Baltic, här väntar middag och sköna sängar.

Dag 2. Stralsund- Rügen med Binz -Stralsund
Efter frukost gör vi en heldagsutflykt på Rügen. Tysklands största ö bjuder på historiska sevärdheter och storslagna naturupplevelser. Dagens första stopp på Rügen gör vi i den vita staden Putbus med sitt fina slott och härliga slottspark. Vår resa fortsätter sedan till den vackra badorten Göhren där vi ser den fantastiska arkitekturen, här går vi ombord på det smalspåriga tåget, Rasande Roland, som ska ta oss till Binz. Öns mest fashionabla badort som är mest känd för sin 3 km långa sandstrand med en badkultur som går tillbaka till slutet av 1800-talet. Vi avslutar dagen utflykt på Rügen med ett besök på Prora, en gigantisk byggnad som Hitler lät bygga. Denna tänkta semesteranläggning hann aldrig invigas. Efter detta fascinerande besök åker vi via Bergen, som är Rügens huvudort, tillbaka till Stralsund. På kvällen äter vi en god gemensam middag.

Dag 3. Stralsund
Efter frukost lär vi känna staden genom en stadsrundtur till fots med vår guide. Denna del av Tyskland har mycket starka band till Sverige, en nästan 200-årig gemensam historia. Staden var i svensk ägo från 1648 till 1815. Vi får se flera av minnena från ”Svensktiden” bla Svenskhuset på Rådhusplatsen. Stralsund centrum finns med på UNESCOs världsarvlista och vi ser många vackra hus från 1500- och 1600-talet. Efter rundvandringen besöker vi Störtebeker Ölbryggeri för en guidad visning samt ölprovning. Efter en dag fylld med upplevelser smakar det gott med middag på vårt hotell.

Dag 4. Stralsund – Kap Arkona – Hemorten
Vi äter frukost på hotellet innan vi tar plats i bussen. Vi beger oss till Rügens norra delar där vi hittar Kap Arkona, Tysklands Nordkap, med sin cirka 180 år gamla fyr. För övrigt en av Östersjöns allra äldsta fyrar. Jasmundhalvön har vackra bestånd av både ek och bok, som sträcker sig ner mot de bländande vita kritklipporna och havet. Vid Rügens mest kända landmärke, Köningsstuhl, ser vi de vita kalkstensklipporna, stranden och den turkosfärgade Östersjön. Vi njuter av den hänförande utsikten, som fått sitt namn från den svenska kungen Karl XIII som sägs ha suttit här och beskådat sjöslaget mellan Sverige och Danmark år 1715. Senare når vi Sassnitz där det blir tillfälle att shoppa i butiken vid hamnen innan färjan avgår. Under kvällen anländer vi nöjda och belåtna åter till våra hemorter.

Arcona Hotel Baltic, Stralsund
Detta 4-stjärniga hotell ligger i Stralsund, bara 4 minuters promenad från den historiska stadsdelen. De ljusa och rymliga rummen på arcona Hotel Baltic har en platt-TV med satellitkanaler och ett eget badrum med hårtork.

Tillgång till träningsmaskinerna ingår utan kostnad. Mot en mindre avgift kan du använda bastun, och både badrockar.
Läs mer om hotellet här

Avresor