Våra resor

Skagen med Jesperhus, 4 dagar

De flesta av oss har någon gång besökt Danmark. Däremot är det förvånansvärt få som sett hela detta omväxlande och verkligen ”dejlige” land. Upplev den hänförande naturen med kilometerlånga, breda, vita sandstränder, upptäck de charmiga byarna och fiskelägena. Njut av konstsamlingarna på Skagens museum och låt dig fängslas av blomsterprakten i Nordens största blomsterpark, Jesperhus. Under denna resa väntar oss god mat, danskt gemyt och spännande upplevelser.

I resans pris ingår:
- Resa i modern helturistbuss
- Bro- och färjeavgifter, vägavgifter samt moms
- Del i dubbelrum
- Halvpension
- Resa t/r till Grenen med Sandormen
- Besök på Skagens Museum
- Besök på blomsterparken Jesperhus
- Rundsvisning inkl. ost- & rödvinsarrangemang på Daugbjerg Kalkgruber
- Rundvisning i Blomsterværkstedet/Viskum snaps inkl. 2 snapsar
- Reseledare

De flesta av oss har någon gång besökt Danmark. Däremot är det förvånansvärt få som sett hela detta omväxlande och verkligen ”dejlige” land. Upplev den hänförande naturen med kilometerlånga, breda, vita sandstränder, upptäck de charmiga byarna och fiskelägena. Njut av konstsamlingarna på Skagens museum och låt dig fängslas av blomsterprakten i Nordens största blomsterpark, Jesperhus. Under denna resa väntar oss god mat, danskt gemyt och spännande upplevelser.

Dag 1. Hemorten–Fredrikshamn
Vi ger oss av tidig morgon mot vårt broderland i väst, för att njuta av den nordiska sommaren. Via Öresundsbron passerar vi sundet och kör genom Själland upp till mellersta delen av Jylland. Vidare går färden mot Fredrikshamn där vi gör oss hemmastadda på Hotel Jutlandia. Vi bekantar oss med den charmiga staden och avnjuter en god middag på hotellet.

Dag 2. Fredrikshamn–Skagen–Fredrikshamn
Under morgonen gör vi oss efter frukost redo för en dagsutflykt upp till underbara Skagen. Här njuter vi av det vackra fiskelägets mysiga anda och besöker kända sevärdheter som Skagens Museum och Den Tilsandede Kirke. Vi åker också med Sandormens vagn ut till Grenen, Danmarks nordligaste udde, där Skagerak och Kattegatt möts i kraftiga vågkollisioner. Fram mot kvällen återkommer vi till hotellet för middag.

Dag 3. Fredrikshamn–Viborg
Efter en trevlig frukost lämnar vi Fredrikshamn för den här gången och beger oss västerut mot Nykøbing Mors och blomsterparken Jesperhus. Vackra skulpturer och formationer skapade av blommor möter oss i den fascinerande och blomstrande sommarparken. När vi lämnat parken styr vi söderut genom Jylland mot Daugbjerg. Här får vi en guidning på Daugbjerg kalkgruva samt en ostprovsmakning. (OBS det är bra att ha oömma kläder på sig vid besöket i gruvan). Vidare åker vi till Viborg och checkar in på BW Golf Hotel Viborg för en skön natts sömn och en god middag.

Dag 4. Viborg–Hemorten
Dagen börjar med frukost innan vi stiger på bussen som tar oss till Viskum snaps och Blomsterværkstedet. Vi får en trevlig rundvandring där vi även får smaka på några stärkande droppar. Efter ett trevligt besök fortsätter resan hemåt och vi passerar därefter Lilla Bält. Vi gör ett stopp i Odense, sagoberättaren H C Anderssens födelseort. Här får vi möjlighet att äta lunch och njuta av denna vackra stad. Fram mot kvällen når vi än en gång Sverige efter en skön semester. Betagna av vårt underbara grannland återvänder vi nöjda och glada hem igen.

Hotel Jutlandia, Frederikshavn
Hotel Jutlandia ligger nära stranden i hjärtat av Frederikshavn på gångavstånd till Krudttarn och Frederikshavn hamn. I närheten ligger även Bangsbo-området och Palmestranden.

Hotellet erbjuder restaurang, bar samt snackbar/deli. Kostnadsfri wi-fi i allmänna utrymmen; dator finns tillgänglig. Personalen kan hjälpa till med conciergetjänster och bokning av biljetter och guidade turer. Gäster har bland annat tillgång till en terrass, flerspråkig personal och gratis dagstidningar i lobbyn. Särskilda områden för rökning finns tillgängliga.

De 89 gästrummen på Hotel Jutlandia har hårtork och gratis toalettartiklar. Gäster har tillgång till kostnadsfri wi-fi på rummen. Tv:n har satellitpremiumkanaler. Gäster erbjuds städning dagligen och strykjärn/strykbräda finns tillgänglig på begäran. Renovering av alla gästrummen slutfördes i maj 2014.
Läs mer

Best Western Golf Hotel Viborg
Best Western Golf Hotel Viborg ligger i hjärtat av Viborg, nära Viborgs katedral, Skovgaards-museet och Sortebrodre Kirke. I närheten ligger även Viborg Stiftsmuseum och Viborgs stadion.

Best Western Golf Hotel Viborg har inomhuspool, bubbelpool och bastu. Kostnadsfri wi-fi i allmänna utrymmen. På detta hotell kan man äta på någon av deras 2 restauranger eller en bar/lounge. Gäster har även tillgång till en terrass, bibliotek och flerspråkig personal. Det här är en rökfri anläggning.

De 134 gästrummen på Best Western Golf Hotel Viborg har minibar och värdeförvaringsskåp. Gäster erbjuds kostnadsfri wi-fi. Tv:n har satellitkanaler och betalfilmer. Alla rum har skrivbord och telefon. Badrummen har badkar eller dusch och hårtork. Gäster erbjuds städning dagligen och strykjärn/strykbräda finns tillgänglig på begäran.
Läs mer

Avresor