Våra resor

Södra England, 8 dagar

Upplev grevskapet Kent i den sydöstra delen av England med både fängslande natur och några av landets mest intressanta historiska byggnader och platser. Vi rör oss i en idyll med lantliga hotell, slott, trädgårdar och vinodlingar. Under denna härliga resa kommer vi att avnjuta både inhemskt vin och öl, beskåda vackra Sissinghurst och besöka historiska Hastings.

I resans pris ingår:
- Resa i modern helturistbuss
- Bro-, färjeavgifter, vägskatter samt moms.
- Del i dubbelrum.
- Halvpension
- Besök samt rundvisning på Sheperd Neame Brewery inkl. ölprovning
- Besök samt rundvisning på Canterbury Cathedral
- Besök med rundvisning på Hush Heath Winery inkl. provsmakning
- Entré Sissinghurst Castel Garden
- Entré 1066 Battle of Hastings
- Guidning Hastinges & Battle
- Reseledare

Enkelrumstillägg: 2.500:-

Upplev grevskapet Kent i den sydöstra delen av England med både fängslande natur och några av landets mest intressanta historiska byggnader och platser. Vi rör oss i en idyll med lantliga hotell, slott, trädgårdar och vinodlingar. Under denna härliga resa kommer vi att avnjuta både inhemskt vin och öl, beskåda vackra Sissinghurst och besöka historiska Hastings.

Dag 1. Hemorten - Bremen
På morgonen lämnar vi hemorterna och kör på snabba vägar genom Danmark mot vårt övernattningshotell. Under kvällen når vi Bremen och tar in på Atlantic Hotel Universum för middag och övernattning.

Dag 2. Bremen - Brugge
Efter frukost lämnar vi Bremen och kör vidare mot Brugge i Belgien. Tidig kväll kommer vi fram till nattens hotell, Green Park Hotell Brugge. Kvällen avslutas med en gemensam middag på en restaurang i Brugge.

Dag 3. Brugge – Edenbridge
När vi har ätit frukost sätter vi kurs mot resans mål – England! I Calais åker vi båt över till Dover. När vi närmar oss Dovers hamn möts vi av den spektakulära vyn av Dovers vita klippor. Englands historiska och mytomspunna ingångsport som engelsmännen försvarade i krigstider. Väl iland kör vi upp på klippan och har möjlighet att beskåda detta underverk. Från Dover har vi inte långt till vårt hotell i Edenbridge som ligger i den sydöstra delen av England. På kvällen checkar vi in på vårt mysiga hotell, Hever Hotel i Edenbridge där vi sedan äter en gemensam middag.

Dag 4. Edenbridge – Canterbury – Edenbridge
Idag besöker vi Canterbury Cathedral. Kyrkan är en av de äldsta och mest välkända kristna byggnaderna i England. Färden fortsätter sedan till Shepherd Neame ett av Englands äldsta bryggerier i Faversham. En guide visar oss runt i bryggeriet med efterföljande provsmakning av det goda ölet. Under eftermiddagen stiger vi åter på bussen tillbaka till hotellet och avslutar dagen med en gemensam middag på kvällen.

Dag 5. Edenbridge – Sissinghurst – Edenbridge
Efter frukost åker vi till den kända trädgården, Sissinghurst Castle Garden. Parken anlades av författarinnan Vita Sackville-West och hennes make Harold Nicolson under 1930-talet och idag är parken världskänd. Därefter fortsätter vår resa vidare till den trevliga vingården Hush heath Winery. En guide visar oss runt och turen avslutas sedan med vinprovning. På kvällen är vi åter tillbaka på hotellet och avnjuter en middag tillsammans.

Dag 6. Edenbridge – Hastings – Edenbridge
Vi äter en god frukost innan vi påbörjar dagens program. Idag står en utflykt till Hastings på agendan. Tillsammans med guide besöker vi 1066 Battle of Hastings och får en mycket intressant rundtur. När kung Edvard dog barnlös 1066 utbröt en maktkamp om den engelska kronan. Den 14 oktober stod avgörandet i det mytiska slaget vid Hastings. Den engelske kung Harolds sköldborg med bredyxor ställdes mot normanden Vilhelms kavalleri med bågskyttar. Slaget stod mellan de normandiska invasionsstyrkorna och de anglosaxiska försvarsstyrkorna. Vid åtminstone två tillfällen drar sig delar av de normandiska trupperna tillbaka, varvid engelska trupper följer efter. England blir tillslut Vilhelms och han får sitt stående epitet som lever kvar till våra tider: William the conquerer. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 7. Edenbridge – Hamm
Efter en stadig frukost säger vi Good Bye till England och via båten från Dover tar vi oss tillbaka till Calais. Vi stannar i Hamm över natten på Mercure Hotell Hamm och äter en god avslutningsmiddag på hotellet.

Dag 8. Hamm – Hemorterna.
Efter frukost fortsätter hemresan tillbaka till Sverige. Vi passerar flera tyska städer innan vi når färjan i Puttgarden. Om tid ges passar vi på att shoppa lite innan vi rullar på färjan. Under kvällen når vi hemorterna och skiljs åt med nya fina minnen i bagaget.

Hever Hotel, Edenbridge
Detta hotell som utstrålar karaktär och charm ligger bland historiska byggnader och slott. Hotellet är ursprungligen bondgården, stall och stugorna som försörjde Hever Castle, som nu har byggts om för att skapa ett antal hotellrum och lägenheter med individuell charm. Hotellet gränsar till slottet, som var kung Henrik VIII:s drottning Anne Boleyns barndomshem.
Läs mer

Atlantic Hotel Universum, Bremen
Detta 4-stjärniga hotell är en del av det stora arkitektkonceptet Universum Bremen och ligger bredvid vetenskapscentret Universum Science Center Bremen. Hotellets rum är bekvämt utrustade med badrum, tv och telefon. Wi-Fi finns på hotellet.
Läs mer

Green Park Hotel Brugge, Brugge
Green Park Hotel Brugges är ett 3-stjärnigt med uppvärmd utomhuspool med terrass och omges av skog. Hotellet ligger 10 minuters bilresa från Brygge och erbjuder gratis parkering, sportfaciliteter och 2 lekplatser. WiFi är gratis i hela hotellet.

De rymliga rummen har eget badrum med badkar. Alla rum har även kaffe- och tekokare, tv samt sittgrupp.
Läs mer

Mercure Hotel, Hamm
Mercure Hamm ligger vid gågatan, bara 300 meter från järnvägsstationen i Hamm. Här erbjuds luftkonditionerade rum, gratis Wi-Fi och en internationell restaurang. Alla rum på det 4-stjärniga Mercure Hamm har platt-TV, te- och kaffekokare och moderna badrum.

Du kan koppla av i bastun eller med en massagebehandling. Du kan även njuta av den stora vinterträdgården.
Läs mer

Avresor