Våra resor

Roslagen, 4 dagar

Roslagen karakteriseras av pittoreska småstäder, historiska sevärdheter och natur i äkta skärgårdsmiljö. Vi besöker norra delen av Stockholms vackra skärgård på en resa som innehåller såväl historiska inslag som hantverk och konst.

I resans pris ingår:
- Resa i modern helturistbuss
- Del i dubbelrum
- Halvpension
- Entré samt guidning på Albert Engström museum, gård och ateljé
- Guidad tur i Roslagen
- Ångbåtstur till Norröra inkl. lunch
- Reseledare

Enkelrumstillägg: 990:-

Roslagen karakteriseras av pittoreska småstäder, historiska sevärdheter och natur i äkta skärgårdsmiljö. Vi besöker norra delen av Stockholms vackra skärgård på en resa som innehåller såväl historiska inslag som hantverk och konst.

Dag 1. Hemresan- Norrtälje
Under morgonen stiger vi på bussen och påbörjar vår resa. På lämpliga ställen stannar vi för bensträckare och fika. I Söderköping gör vi stopp för lite egen tid och lunch. Under eftermiddagen når vi Norrtälje och checkar in på fina Hotell Roslagen. Här har vi en perfekt utgångspunkt för de trevliga utflykterna som står på vårt program. Kvällen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Roslagen
Efter en god frukost möter vår guide upp oss för att i dag börja med en guidad stadsvandring i Norrtälje med många olika anekdoter, egna betraktelser och sång. Under dagen kommer vi att besöka Väddö och Grisslehamn där Albert Engström tillbringade stora delar av sitt liv. Här finns hans ateljé och hem på Albert Engströms museet. Grisslehamn är en gammal fiskeby med ett strategiskt läge vid Ålands hav. Vi besöker Singö – en ö i Norra Roslagen. Vi åker en kort rundtur och efter en fika går färden tillbaka mot Norrtälje och middag på kvällen.

Dag 3. Norröra
Efter frukost åker vi mot Furusund för att ta den vackra ångbåten över till ön Norröra. Ön som mest är känd från serien Saltkråkan, tv-serien spelades in för nästan 50 år sedan. Vår guide berättar mer om den pittoreska ön samt mer om hur gick till när tv-serien blev till. På eftermiddagen går vi ombord igen för återfärd till Furusund där vår buss möter upp oss och kör oss till Norrtälje för lite egen tid. En gemensam middag väntar även denna kväll.

Dag 4. Norrtälje – hemorten
När vi ätit vår frukost säger vi adjö till Roslagen och kör söderut igen. I Gränna gör vi ett stopp på ett polkagriskokeri, kanske köper ni med er lite godbitar att avnjuta av under hemresan. Under eftermiddagen ankommer vi till våra hemorter efter en fin resa i vårt vackra Sverige.

Avresor