Våra resor

Nordtyska pärlor, 4 dagar

Följ med oss på upptäcktsfärd till den tyska Nordsjökusten. Här får vi bland annat uppleva en kanaltur i staden Emden, göra ett besök på den charmiga ön Langeoog och uppleva trädgårdsprakt i Park der Gärten i Bad Zwischenahn. Och glöm för allt i världen inte dansskorna – en av kvällarna bjuds det upp till dansafton på hotellet!

I resans pris ingår:
- Resa i modern helturistbuss
- Bro- och färjeavgifter, vägskatter samt moms
- Del i dubbelrum
- Halvpension
- Kanaltur i Emden
- Rundvisning och smakprov hos Friesishes Brauhaus zu Jever
- Båttur Bensersiel– Langeoog
- Dansafton
- Inträde till Park der Gärten – Die Gartenschau in Bad Zwischenahn
- Reseledare

Enkelrumstillägg: 480:-

OBS! Medtag giltigt pass eller nationellt id-kort utfärdat av polisen OBS!

När träden börjar skifta till höstskrud åker vi på upptäcktsfärd till den tyska Nordsjökusten. Här får vi bland annat uppleva en kanaltur i staden Emden, göra ett besök på den charmiga ön Langeoog och uppleva trädgårdsprakt i Park der Gärten i Bad Zwischenahn. Och glöm för allt i världen inte dansskorna – en av kvällarna bjuds det upp till dansafton på hotellet!

Dag 1. Hemorten–Sande
På morgonen lämnar vi Sverige och ger oss av mot den tyska Nordsjökusten. På lämpliga ställen under resan stannar vi för bensträckare, fika och lunch. Via Rödby–Puttgarden styr vi bussen mot vårt resmål Sande som ligger i utkanten av Wilhelmshaven, där vi checkar in på trevliga Hotel Auerhahn. På kvällen äter vi en gemensam middag. En av kvällarna under vår resa är det dansafton på hotellet och då är det bara att ta på sig dansskorna och bjuda upp till dans!

Dag 2. Sande–Langeoog–Sande
Idag ska vi ge oss ut på en båttur! Efter frukost sätter vi oss i bussen och åker till Bensersiel för att ta båten över till Langeoog, en pittoresk liten ö som ligger innästlad mellan havet och kustens våtland. Denna charmiga ö som inte är större än 20 kvadratkilometer är ett populärt semestermål. När vi gått iland är det dags för en kort tågtur in till byn. Härifrån kan vi i sakta mak ge oss ut på promenad på den bilfria ön och njuta av de fantastiska, uppemot 20 meter höga sanddynerna som skyddar ön mot havets stormar och den 14 kilometer kritvita sandstranden. Det berömda vattentornet från 1909 som bjuder på en makalös panoramautsikt är värt ett besök. På eftermiddagen tar vi tåget tillbaka till hamnen och går på båten till Bensersiel. Väl tillbaka på vårt hotell samlas vi sedan för en gemensam middag på kvällen.

Dag 3. Sande–Emden–Jever–Sande
Efter en god frukost är det dags att ge sig ut på dagens äventyr. Vi åker till Emden som brukar benämnas Ostfrieslands ekonomiska och kulturella centrum. Den framtidsorienterade staden präglas fortfarande av varvsindustri och sjöfart likväl som av det historiska sillfisket och livbåtarna. Vi går ombord på en kanalbåt för att upptäcka Emden från vattnet. På kanalturen åker vi in i den berömda Kesselschleuse som är Europas enda runda fyrvägssluss. Emden är känt för sina kanaler som används för att avvattna staden som ligger strax över havsnivån. Inom stadens gränser finns cirka 770 hektar vattenyta och kanalernas sammanlagda längd uppgår till cirka 150 kilometer. På eftermiddagen åker vi till staden Jever och är med på rundvisning hos Friesisches Brauhaus med tysk guide och får smaka på deras öl. På kvällen samlas vi på hotellet för en gemensam middag i glada vänners lag.

Dag 4. Sande–Bad Zwischenahn–Hemorten
Efter frukost sätter vi oss i bussen och åker till Bad Zwischenahn för ett besök i Park der Gärten. Detta är en av Tysklands största trädgårdsparker med över 90 tematrädgårdar och stora plantsamlingar. När vi kommer är det blomningstid för dahliorna – en njutbar upplevelse i färg och form. Trädgården anlades till en stor utställning 2002 och har sedan dess lockat mängder med besökare varje år. Förutom den överdådiga växtligheten finns det också gastronomiska upptäckter att göra i form av trevliga restauranger och caféer. En enkel 2,5 km lång stig leder runt hela området. Här finns också många bänkar och stolar som inbjuder till en stunds avkoppling i harmoni med naturen. Fyllda av nya intryck sätter vi oss på eftermiddagen i bussen för hemfärd. Via Puttgarden–Rödby når vi Danmark och snart skymtar vi Malmö bortom Öresundsbron. På kvällen är vi hemma igen med många nya minnen i bagaget.

Hotel Auerhahn, Sande
Det 3-stjärniga hotellet Hotel Auerhahn i Sande är idealiskt beläget för att besöka staden.
Läs mer

Avresor