Våra resor

Lofoten, 9 dagar

Följ med på en underbar resa till några av Europas nordligaste delar. En resa där vi får se delar av vackra Nordnorge med sin storslagna natur. Vi får även skåda stora delar av vårt eget vackra land, Sverige i sommarskrud. Vi besöker Kiruna, gruvstaden som ska flyttas! Resans höjdpunkt blir en rundtur på vackra Lofoten.

I resans pris ingår:
- Resa i modern helturistbuss
- Bro-, färjeavgifter, vägskatter samt moms
- Del i dubbelrum
- Halvpension
- Stadsrundtur i Kiruna
- Båtresa Stokmarknes-Svolvär
- Guidad rundtur på Lofoten
- Båtresa dag 5
- Reseledare

Enkelrumstillägg: 3.300:-

OBS! Glöm inte att ta med gilitig legitimation!

Clarion Hotel Winn, Gävle
Detta moderna hotell ligger vid Bottniska viken, 700 meter från Gävles centralstation. Här erbjuds rum med gratis WiFi, te- och kaffekokare samt en platt-TV. Tillgång till en stor inomhuspool, samt bastu och gym ingår också.

De eleganta rummen på Clarion Hotel Winn har ett skrivbord och en minibar.
Läs mer om hotellet

Quality Hotel Skellefteå Stadshotell, Skellefteå
Detta hotell ligger vid Stadsparken, 300 meter från Skellefteås busstation. Här erbjuds gratis tillgång till bubbelpool, bastu och Wi-Fi. Alla rum har en LCD-TV med kabelkanaler.

Rummen på Quality Skellefteå Stadshotell har ett skrivbord och ett eget badrum med dusch eller badkar.
Läs mer om hotellet

Scandic Ferrum, Kiruna
Detta miljövänliga hotell ligger 10 minuters promenad från Kirunas centralstation. Hotellets bar och restaurang har utsikt över Kebnekaise och gästerna har fri tillgång till Wi-Fi och bastu.

Scandic Ferrums moderna rum har kabel-TV, skrivbord och ljus inredning.
Läs mer om hotellet

Thon Hotel Lofoten, Svalvär
Detta miljövänliga, eleganta hotell med gratis WiFi ligger i den pittoreska hamnstaden Svolvær. Här kan du njuta av den fantastiska utsikten över vattnet och fjälltoppen Svolværgeita.

Alla rum på Thon Hotel Lofoten har fräsch, modern inredning samt platt-tv och minibar. Vissa rum har utsikt över de natursköna omgivningarna.
Läs mer om hotellet

Scandic Meyergården, Mo i Rana
Meyergården Hotel ligger i en vacker byggnad från slutet av 1800-talet. Hotellet har gratis Wi-Fi och gratis parkering. Shoppinggatan Gågata ligger 2 minuters promenad bort.

De flesta rummen på Meyergården ligger i en modern tillbyggnad. Alla rum har en platt-TV med kabelkanaler och eget badrum med dusch. Vissa rum har även en bubbelpool.
Läs mer om hotellet

Clarion Hotel Trondheim, Trondheim
Detta moderna designhotell ligger intill äventyrsbadet Pirbadet på Brattøra. Här erbjuds gratis WiFi och eleganta rum. Från skybaren Kitchen & Table by Marcus Samuelson på våning 9 kan du beundra utsikten över Trondheimsfjorden.

Alla rum på Clarion Hotel & Congress Trondheim har platt-tv, minibar, kaffe-/tekokare, luftkonditionering och utsikt över staden eller fjorden.
Läs mer om hotellet

Scandic Hamar, Hamar
Detta hotell ligger knappt 10 minuters promenad från centrala Hamar och järnvägsstationen. Här erbjuds gratis WiFi. Alla rum har en platt-tv och du som gäst har fri tillgång till gymmet.

Rummen på Scandic Hamar har ett skrivbord och badprodukter från FACE Stockholm. Kabel-tv och filmkanaler ingår också.
Läs mer om hotellet

Följ med på en underbar resa till några av Europas nordligaste delar. En resa där vi får se delar av vackra Nordnorge med sin storslagna natur. Vi får även skåda stora delar av vårt eget vackra land, Sverige i sommarskrud. Vi besöker Kiruna, gruvstaden som ska flyttas! Resans höjdpunkt blir en rundtur på vackra Lofoten.
 
Dag 1. Hemorten - Gävle

Under morgon stiger vi på bussen för dagens etap. Under kvällen anländer vi till Gävle där Clarion Hotell Winn bjuder på middag och en god natts sömn.

Dag 2. Gävle - Skellefteå
Vi äter vår frukost innan vi fortsätter längre norrut, på vår väg passerar vid den fina och kända Höga Kusten-bron och vi gör självklart ett litet stopp här. Sedan tar vi sikte på Skellefteå, och anländer till Quality Hotel Skellefteå Stadshotell under sen eftermiddagen. Kvällen avslutas med middag.

Dag 3. Skellefteå - Kiruna
Efter en god natts sömn och frukost tar vi sikte på gruvstaden Kiruna. I den vackra gruvstaden Kiruna gör vi en gemensam stadsrundtur och får en uppfattning av staden som för tillfället genomgår världens största stadsomvandling på grund av den sprickbildning i marken gruvbrytningen har orsakat. På kvällen äter vi en god middag och sover gott på Scandic Ferrum.

Dag 4. Kiruna - Svolvär
Tidigt på morgonen lämnar vi vårt hotell, våra frukostpaket äter vi i bussen. Färden går västerut till Riksgränsen. Redan här ser vi den dramatiska naturen långt i väster, och vi närmar oss Herjangsfjorden. På vår väg passeras såväl Bjerkvik som Bogen innan vi når bron över till Norges största ö – Hinnöya. Vägen slingrar sig längs Tjeldsundet och vi kommer snart till Sortland. I Stokmarknes väntar en ny höjdpunkt, en ca 3 timmars färjetur genom Trollfjorden till Svolvaer. Vid ankomsten till Svolvaer möter bussen upp oss för att sent under eftermiddagen anlända till charmiga Thon Hotel Lofoten.

Dag 5. Lofoten
Idag ligger Lofoten för våra fötter! Vår guide möter upp efter frukost och ska under dagen visa oss det bästa av dessa fantasieggande öar, ända ut till Å där vägen slutar. Bakom Lofotens mäktiga fjäll som likt en vägg reser sig ur havet och skärmar av Vestfjorden ”gömmer sig” två öriken som formats av istiderna. Omslutna av fjällspetsar samsas här grönskande dalar, vikar och små jordbruksbygder med pittoreska rödmålade fiskelägen. Vi besöker Nusfjord som är Norges äldsta och bäst bevarade fiskeläge, vi stannar till i Reine och ser den vackra utsikten över Reinefjorden. Kvällen avslutas med middag på hotellet.

Dag 6. Svolvär - Mo i Rana
Efter en tidig frukost säger vi farväl till Lofoten och åker med färjan från Svolvær till Skutvik. Båtfärden över Vest-fjorden tar lite drygt två timmar. Om vi har turen på vår sida så kanske vi får se valar. Vi kör upp i Lönsdalen mot Saltfjellet och Svartisens nationalpark med Norges näst största glaciär och härliga fjällvidder. Vägens högsta punkt ligger på drygt 700 meter och är kantad av minnesmärken från andra världskriget. Här passerar vi polcirkeln och gör det obligatoriska pausen vid Polcirkelcentret.  Sen eftermiddagen ankommer vi till Mo i Rana och vårt hotell för natten, Scandic Meyergården. Vi avslutar kvällen med middag.

Dag 7. Mo i Rana - Trondheim
Efter frukost fortsätter vi genom en av Norges största skogsbygder in i Tröndelag. Dagens mål är Trondheim, vi gör en rundtur bland de idylliska trähusen och besöker bl.a. den världsberömda Nidarosdomen som är Nordens ståtligaste medeltidsbyggnad. Middag och övernattning direkt vid Nidelven på Clarion Hotel Trondheim.

Dag 8. Trondheim - Hamar
Färden går idag upp över de öppna vidderna på Dovrefjäll. Kanske träffar vi det legendariska trollet Dovregubben i detta fantastiska sagolandskap innan vi kommer ner i den vackra Gudbrandsdalen. Övernattning och middag i Hamar på Scandic Hamar.

Dag 9. Hamar - Hemorten
Efter frukost tar vi farväl av Norge för denna gång och styr färden söderut och når under kvällen åter våra hemorter efter en fantastisk resa!

Avresor