Våra resor

Norge med Hurtigruten, 6 dagar

Följ med oss på en hänförande resa genom fjäll och fjordar. Höjdpunkten på resan är en kryssning på klassiska Hurtigruten! Alla har vi nog drömt om att få uppleva denna magiska båtresa och nu har vi packat den tillsammans med flera av de godbitarna Norge har att visa upp. Norge lämnar ingen besviken.

I resans pris ingår:
- Resa i modern helturistbuss
- Färjor och vägavgifter
- Del i dubbelrum/dubbelhytt
- Halvpension
- Guidad stadsrundtur i Trondheim och Bergen
- Kryssning med Hurtigruten Trondheim - Bergen
- Reseledare

Enkelrumstillägg: 1.600:-
Enkelhyttstillägg: 1.700:-

Följ med oss på en hänförande resa genom fjäll och fjordar. Höjdpunkten på resan är en kryssning på klassiska Hurtigruten! Alla har vi nog drömt om att få uppleva denna magiska båtresa och nu har vi packat den tillsammans med flera av de godbitarna Norge har att visa upp. Norge lämnar ingen besviken.

Dag 1. Hemorten – Hamar
Under morgonen stiger vi på bussen och beger oss norrut till vårt vackra grannland i nordväst. På lämpliga ställen stannar vi för bensträckare och lunch. Under eftermiddagen når vi den vackra norska orten Hamar, vi checkar in på Scandic och avslutar kvällen med en gemensam middag.

Dag 2. Hamar – Trondheim – Stjördal
Efter en stärkande frukost stiger vi på bussen som tar oss vidare norrut genom det fagra norska landskapet. Dagens mål är den vackra orten Trondheim. Framme i Trondheim gör vi tillsammans med vår guide en trevlig rundtur av denna intressanta ort. Under eftermiddagen checkar vi in på Hell hotell i Stjördal och äter en god middag.

Dag 3. Stjördal – Hurtigruten
När vi ätit en god frukost stiger vi på bussen och beger oss ner till hamnen i Trondheim. I dag ska vi ut på resens höjdpunkt, Hurtigruten! Vi kör ombord på färjan som i sakta gemak ska ta oss hela vägen ner till Bergen. Vi seglar sakta ut genom den vackra Trondheimsfjorden, förbi Munkholmen och Hitra och tusentals öar och små holmar innan vi lägger till i Kristiansund, klippfiskens huvudstad i Norge. På denna sträcka seglar vi också förbi atlanterhavsveien, en av Norges mest besökta turistattraktioner. Vägen är 8,2 kilometer lång, byggd på åtta broar och omges av ett magnifikt landskap. Från Kristiansund korsar vi sedan öppet hav på väg mot Molde, rosornas stad. Kvällen avslutas med en gemensam middag. Under natten har vi gjort uppehåll i Ålesund, Torvik och Måløy. De branta, grå, spetsiga topparna på Romsdalsalpene skymtar i bakgrunden.

Dag 4. Hurtigruten – Bergen
Njut av utsikten över den vackra Nordfjord under den mäktiga Jostedalsglaciären. Nordfjord sträcker sig 90 kilometer in i landet, ända in till de små samhällena Loen och Olden. Det karga landskapet längst ut vid fjorden står i skarp kontrast till det bördiga landskapet innanför. Frodiga fruktträdgårdar och glaciärarmar sträcker sig mot glittrande sjöar och branta vattenfall. Ett par sjömil längre söderut korsar vi mynningen till den berömda Sognefjorden. Njut av de vackra vyerna och se till att få ut så mycket som möjligt av de sista timmarna ombord. Vi bjuder också på den bästa skärgårdsutsikten längs resan mot Bergen, staden mellan de sju fjällen. Under eftermiddagen är det dags att gå iland i Bergen. Tillsammans med vår guide gör vi en rundtur av denna intressanta stad. Under eftermiddagen anländer vi till Scandic Bergen City för en skön natts sömn och en god middag.

Dag 5. Bergen – Gol
Vi börjar dagen med frukost innan vi stiger på bussen som denna dag ska ta oss söderut mot den lilla orten Gol. Via natursköna Hardanervidda och Vöringsforsen går vår resa. Vi når i Gol senare under kvällen där vi spendera resans sista kväll. På Pers Hotel njuter vi av en mycket god middag och kryper sen nöjda ner i våra sköna sängar.

Dag 6. Gol – Hemorten
Efter en riklig frukostbuffé checkar vi ut och lämnar Gol och Norge bakom oss. Under kvällen når vi åter våra hemorter nöjda efter en hänförande resa i ett sommarskönt Norge.

Scandic Hamar, Hamar
Hotellet ligger knappt 10 minuters promenad från centrala Hamar och järnvägsstationen och erbjuder 17 konferensrum samt gratis WiFi. Alla rum har platt-TV. Du har även fri tillgång till gym och bastu.

Rummen på Scandic Hamar har skrivbord och badprodukter från FACE Stockholm. Kabel-TV och filmkanaler ingår också.
Läs mer

Scandic Hell, Stjördal
Detta hotell ligger bara 600 meter från Trondheims flygplats Værnes. Här erbjuds en pool på 7:e våningen med utsikt över fjorden. Bland andra faciliteter finns ett gym och kostnadsfri tillgång till bastu. Gratis WiFi finns också.

Rummen på Scandic Hell har luftkonditionering och platt-TV. Vissa rum erbjuder även en badrock, tofflor samt te- och kaffekokare.
Läs mer

Scandic Bergen City, Bergen
Scandic Bergen City ligger i centrala Bergen, bara 5 minuters promenad från teatern Den Nationale Scene. Hotellet erbjuder rum med kabel-TV och gratis WiFi.

Alla rum på Scandic Bergen har ett modernt badrum samt TV med kabel- och filmkanaler. En del rum har trägolv.
Läs mer

Pers Hotel, Gol
Pers Hotell ligger i staden Gol på samma område som inom- och utomhuspoolerna på Tropicana Aqua Park. Här erbjuds gratis WiFi, en bowlinghall och flera matställen.

Alla rum på Pers Hotel har traditionell inredning, en tv och en sitthörna. De egna badrummen har dusch eller badkar.

På Pers Hotel finns en bastu, en bubbelpool och tillgång till ett gym. Andra aktiviteter inkluderar ett spelrum och en rad barer och nöjesställen.
Läs mer

Avresor