Våra resor

Hamburg, 3 dagar

Vi beger oss till Tysklands näst största stad Hamburg – en livfull hamnstad som lockar med en mängd attraktioner och shoppingmöjligheter. Här finns aktiviteter som passar alla! Vi bor centralt och har möjlighet att utforska många av de sevärdheter och upplevelser som staden har att bjuda på.

I resans pris ingår:
- Bro- och färjeavgift, vägskatter samt moms
- Del i dubbelrum
- Frukost dag 2 och 3
- Stadsrundtur
- Middag dag 2
- Reseledare

Enkelrumstillägg: 1.200:-

OBS! Medtag giltigt pass eller nationellt id-kort utfärdat av polisen OBS!

Vi beger oss till Tysklands näst största stad Hamburg – en livfull hamnstad som lockar med en mängd attraktioner och shoppingmöjligheter. Här finns aktiviteter som passar alla! Vi bor centralt och har möjlighet att utforska många av de sevärdheter och upplevelser som staden har att bjuda på.

Dag 1. Hemorten–Hamburg
På morgonen stiger vi på bussen och påbörjar resan via Öresundsbron för vidare färd mot Rödby. Färjan tar oss mot Puttgarden och vi rullar in i Tyskland. När vi kommer fram till vårt resmål Hamburg börjar vi med en rundtur för att bekanta oss med staden. Vi åker bland annat förbi hamnen, Hamburg Operan, det berömda TV-tornet och de två Alstersjöarna. Turen är en bra grund för att kunna lägga upp dag 2 efter eget intresse. Efter rundturen åker vi till vårt centralt belägna hotell, Hotel Alte Wache, och checkar in. Därefter har vi resten av dagen fri för att ströva runt och insupa stadens atmosfär.

Dag 2. Hamburg
Idag är ingenting inbokat, utan dagen är fri för egna aktiviteter. Efter frukost är det bara att ge sig ut i staden där det kulturella utbudet av museer och teatrar
är mycket stort och shoppingutbudet svårslaget. Kanske var det något vi såg under rundturen igår som lockar till ett längre besök? Hamnen har under lång tid satt sin prägel på staden och är väl värd att ta en närmare titt på. Många uppskattar att besöka Speicherstadt där man hittar Hamburgs gamla lagerhus som är byggda av tegel i nygotisk stil. De ligger på en 1,5 kilometer lång ö som genomskärs av flera kanaler. Här finns många sevärdheter, bland annat Speicherstadt Museum och Hamburg Dungeon. Intill ligger också Miniatur Wunderland där du träder in i en värld i minatyrformat. Det imponerande modelljärnvägslandskapet består av mer än 10 kilometer järnvägsräls som trafikeras av cirka 800 tåg. Är du shoppingsugen bjuder Hamburg på ett brett utbud av det mesta. Här finns bland annat butiker med elegant klädesdesign varvat med mer bohemiska affärer för second hand och inredning. Efter några timmar i den livliga staden kan ett besök i den botaniska trädgården Planten un Blomen vara välkommet. Trädgården ligger centralt och brukar kallas stadens lunga. Hit kommer många människor för avkopplingen och lugnet som finns här. Med en yta på 47 hektar finns här mycket att se, bland annat Europas största japanska landskapspark med tehus. I de centrala delarna av parken finns växthus som är hem åt tropiska växter och i parken finns också ungefär 300 olika rossorter. På kvällen samlas vi för en gemensam middag på en trevlig restaurang.

Dag. 3 Hamburg–Hemorten
Efter frukost är det dags för hemfärd. Vi styr bussen mot Puttgarden där färjan väntar. Väl i Rödby åker vi de sista milen genom Danmark och hem till våra respektive hemorter.

Alte Wache, Hamburg
Hotel Alte Wache ligger i distriktet St Georg i Hamburg, bara 400 meter från centralstationen. Här erbjuds tysta rum, gratis Wi-Fi och en internationell restaurang.

Alla rum på Hotel Alte Wache har eget badrum, minibar och TV.

Alte Waches eleganta restaurang erbjuder internationella rätter och rejäl tysk mat. Exotiska cocktails, drinkar och fatöl serveras i den traditionella hotellbaren.

Som gäst kan du använda internetterminalen i lobbyn utan extra kostnad.
Läs mer

Avresor