Våra resor

Gardasjön med Venedig och Verona, 8 dagar

Följ med oss på en resa till norra Italien. Här hittar vi den populära och vackra Gardasjön, ett perfekt resmål för att uppleva natur, kultur och goda viner. Italiens största sjö ligger vackert inbäddad bland bergen och fullkomligt gnistrar av azurblått vatten. Under resans gång åker vi på båttur på Gardasjön och besöker Verona och Venedig. Följ med och upplev!

I resans pris ingår:
- Resa i modern helturistbuss
- Bro-, färjeavgifter, vägskatter samt moms
- Del i dubbelrum
- Halvpension
- Båtresa på Gardasjön
- Rundvisning på San Mattia
- Guidad stadsrundtur i Verona
- Båtresa tur och retur i Tronchetto - Markusplatsen (retur i mindre båtar)
- Guidad stadsrundtur i Venedig
- Reseledare

OBS! Glöm inte att ta med giltigt pass!

Enkelrumstillägg: 1.650:-

Följ med oss på en resa till norra Italien. Här hittar vi den populära och vackra Gardasjön, ett perfekt resmål för att uppleva natur, kultur och goda viner. Italiens största sjö ligger vackert inbäddad bland bergen och fullkomligt gnistrar av azurblått vatten. Under resans gång åker vi på båttur på Gardasjön och besöker Verona och Venedig. Följ med och upplev!

Dag 1. Hemorten- Himmelkron
På morgonen stiger vi på bussen och via Öresundsbron tar vi oss vidare till Danmark. Vi fortsätter genom öriket och når Gedser, varifrån vi tar båten över till Rostock. Ombord finns möjligheten att äta lunch och botanisera bland shoppingutbudet. Under eftermiddagen passerar vi Berlin på vår väg söderut. I kvällningen anländer vi till Himmelkron och vårt bekväma övernattningshotell Fichtelgebirgshof som tar emot med middag och sköna sängar.

Dag 2. Himmelkron - Bardolino
Efter frukosten fortsätter resan genom Tyskland. Under eftermiddagen kör vi över gränsen till Österrike och passerar Innsbruck. Överallt ser vi höga alptoppar. Efter det högt belägna Brennerpasset kommer vi till Italien och når på kvällen vårt semesterparadis vid Gardasjöns östra strand. Vi når under kvällen Bardolino och vårt hotell Idania och avslutar kvällen med en middag.
Nu väntar oss härliga dagar vid Lago di Garda!

Dag 3-6. Gardasjön
Vi startar dagarna med frukost innan vi ger oss ut på våra utfärder.
En utav dagarna väntar en båt för att ta oss med på en ca 3 timmar lång tur på Gardasjön, som ligger som insprängd mellan bergen. Vi njuter av den friska luften, och fascineras av hur bebyggelsen klättrar upp längs klippväggarna utmed det azurblå, kristallklara vattnet. Naturen förändras ju längre norrut vi kommer. Sjöns södra kust ligger vid den norditalienska slätten och är ganska flack och tättbebyggd, men ju närmare alperna i norr vi kommer desto brantare blir stränderna. På eftermiddagen lägger vi till i staden som kallas Gardasjöns nordliga pärla – Riva del Garda. Här får vi tid att på egen hand njuta av den livliga strandpromenaden, de vackra torgen med sina uteserveringar och inte minst av stadens mycket gamla centrum med smala gator, historiska byggnader och sjudande affärsliv.

Ett måste när man är i Gardaområdet är ett besök i Verona. Vi tar en tur dit och tillsammans med vår guide får vi en spännande rundtur i Romeo och Julias stad. Julias omtalade balkong finner vi lite undanskymd inne på en gård. Genom de centrala delarna av staden slingrar sig floden Adige fram och över dess vatten slår Ponte Scaligero sina bastanta valv. Vid livliga Piazza Brà finner vi den romerska arenan, Veronas bäst bevarade antika byggnad. Missa inte kaféerna och de eleganta butikerna vid Piazza Erbe! Nöjda med Verona beger vi oss till vingården San Mattia för en rundtur som avslutas med en trevlig vinprovning.
Givetvis förgyller vi resan med ett besök i Venedig. Vi besöker broarnas och kanalernas stad, en verkligt annorlunda stad. Nutidens puls förenas med en mer än tusenårig historia. Resan dit går med buss, men självfallet gör vi en båttur på en av kanalerna (via mindre båtar). Venedig bjuder på fantastiska upplevelser i form av arkitektur, konst och kultur. Vi tar en titt på Markusplatsen med alla sina duvor, kampanilen och det anrika Dogepalatset.

En utav dagarna njuter vi på egen hand utav vår egen lilla by, Bardolino. Det är en av de mysiga och vackra byarna vid Gardasjöns sydöstra bredd, med en praktfull promenad längs sjön, där det är ypperligt att slå sig ner på en av alla bänkar och njuta av utsikten till sjöns motsatta sida, eller bara titta på de små vågorna som skvalpar medan livet passerar längs promenaden bakom dig. Det finns fina grusstränder runt om i staden, om du får lust att ta ett dopp i sjön. Kvällarna avslutar vi på hotellet med gemensam middag.

Dag 7. Bardolino – Bayreuth
Efter frukost säger vi adjö till Italien för denna gång och beger oss norrut mot dagens mål Bayreuth i Tyskland. Här stannar vi till för natten och får en god natts sömn.

Dag 8. Bayreuth – Hemorten
Sista etappen på resan går via snabba vägar upp mot Rostock och färjan över till Gedser. Om tid ges stannar vi för lite förmånlig shopping. Under kvällen når vi åter Svenskmark och våra hemorter. Vi skiljs med nya fina minen i bagaget.

Fichtelgebirgshof, Himmelkron
Ett familjedrivet trevligt 3-stjärnigt hotell.
Läs mer om hotellet

Hotel Idania, Bardolino
Hotel Idania ligger i Bardolino, 500 meter från Gardasjön, och erbjuder en utomhuspool, en restaurang och gratis WiFi överallt. Rummen är luftkonditionerade och har klassisk inredning.

Rummen har platt-TV med satellitkanaler och eget badrum med gratis badprodukter och hårtork.
Läs mer om hotellet

Arvena Kongress Hotel, Bayreuth
Detta 4-stjärniga hotell erbjuder smakfullt och trevliga rum att övernatta i. Hotellet erbjuder en bastu och en terass samt gratis wifi.
Läs mer om hotellet

Avresor