Våra resor

Bornholm, 3 dagar

Följ med oss och upptäck solskensön Bornholm med sitt bördiga kuperade landskap, vackra fält och stora skogar samt Danmarks enda granitklippor. Vi besöker slottsruinen Hammershus i norr, njuter på den breda vita sandstranden vid Dueodde i söder och besöker en ekologisk havtornsplantage. Bornholm sprudlar av spännande upplevelser!

I resans pris ingår:
- Resa i modern helturistbuss
- Färjeavgifter, vägskatter samt moms
- Del i dubbelrum
- Halvpension
- Fri entré till hotellets Spa och Wellness-anläggning
- Guide på Bornholm
- Rundvisning på plantagen Høstet med smakprovning

Enkelrumstillägg: 800:-

OBS! Medtag giltig legitimation!

Griffen Spa Hotell, Rønne
Detta centralt belägna hotell i Rønne erbjuder rum med utsikt över Östersjön eller Gamla stan. Wifi är gratis.

Alla rum på Griffen Spa Hotel har en sittgrupp och ett skrivbord. Vissa har även en balkong med havsutsikt.

Alla gäster har fri tillgång till hotellets 1 000 m² stora spa- och hälsocenter som erbjuder bubbelpool, bastu och uppvärmd inomhuspool. Behandlingar kan bokas mot en extra kostnad.

Det finns även en bar och en restaurang med sommaröppen terrass.
Läs mer

Följ med oss och upptäck solskensön Bornholm med sitt bördiga kuperade landskap, vackra fält och stora skogar samt Danmarks enda granitklippor. Vi besöker slottsruinen Hammershus i norr, njuter på den breda vita sandstranden vid Dueodde i söder och besöker en ekologisk havtornsplantage. Bornholm sprudlar av spännande upplevelser!

Dag 1. Hemorten – Bornholm
När alla är ombord lämnar vi hemorterna bakom oss och färdas söderut till Ystad och färjan över till Bornholm. Tidig eftermiddag ankommer vi till den vackra ön som vi ska utforska under tre dagar. Vi har några härliga timmar att på egen hand njuta utav Rønne, Bornholms största stad. Besök Torvehallarna som ligger i det gamla Slagthuset eller sätt dig på Store Torv och ta en fika i sommarsolen. På eftermiddagen checkar vi in på det fantastiska Griffen Spa Hotel i Rønne, ett vackert spahotell som är beläget vid havet och i Rønnes gamla kvarter. Hotellet har ett trevligt spa och wellnessanläggning som vi kanske hinner besöka under vår vistelse. Vi äter en god gemensam middag tillsammans på kvällen.

Dag 2. Bornholm
Efter frukost bär det tillsammans med vår guide av till dagens första stop. Högst upp på Bornholms nordligaste del ligger de imponerande ruinerna av medeltidsfästningen Hammershus. Det är Nordeuropas största borgruin och Bornholms mest besökta sevärdhet. Har vi tur kan vi se ända bort till Sverige härifrån. Därefter åker vi vidare till den största och mest kända av Bornholms fyra rundkyrkor, Østerlars Rundkirke. Dagens sista stopp blir i den lilla staden Gudhjem som lyser upp under sommarmånaderna. Här har vi egen tid att äta lunch eller bara njuta av omgivningarna. Bilar och bussar sniglar sig fram på de smala och branta gatorna ner mot hamnen. En promenad längst gränderna vittnar om varsam restaurering och bevarande av den ursprungliga miljön, som har en exotisk prägel. Klimatförhållandena och det höga antalet solskenstimmar ger mullbärs-, valnöts- och fikonträd gynnsamma förhållanden. Sen eftermiddag är vi tillbaka på hotellet igen. På kvällen äter vi en god gemensam middag.

Dag 3. Bornholm – Hemorten
Efter en god frukost säger vi hejdå till hotellet och möter upp vår guide som idag ska visa oss flera intressanta besöksmål. Vi besöker fiskeläget i Snogebæk med sin speciella atmosfär och Dueodde där det klara rena vattnet slår mot den breda vita stranden. Dessutom besöker den lilla byn Svaneke som har blivit utnämnd till Danmarks finaste by. I Svaneke ligger två glassmejeri, en chokladfabrik och en karamellfabrik och på torget kan du besöka Restaurant Svaneke Bryghus och provsmaka öl. Ett paradis för livsnjutare! Efter lunch besöker vi Høstet, en ekologisk havtornsplantage där vi får en guidad rundvisning. Bären är gula och sprängfyllda med god smak och vitaminer. Efter rundvisningen av plantagen blir det smakprovning av både havtornsmarmelad och havtornsöl, som har en härlig friskhet och heter ”Alltid sommar”. Under eftermiddagen rullar vi ombord på färjan och åker hem till Sverige igen. Framåt kvällen når vi åter våra hemorter, fyllda med härliga minnen från Bornholm!

Avresor