Våra resor

Norge, 17 maj, 4 dagar

Följ med på en resa och upplev paraderna, folkdräkterna, flaggorna och det stora firandet utav Norges nationaldag, en stämning som inte går att beskriva utan måste upplevas! Vi bor på Pers Hotell i Gol som ligger centralt i den lilla byn där firandet utspelar sig. Gol på våren är en naturpärla med frisk fjälluft och nära till intressanta utflykter. En dag åker vi en hänförande båttur mellan Flåm och Gudvagnen.

I resans pris ingår: 
- Resa i modern helturistbuss
- Väg- och broavgifter.
- Del i dubbelrum
- Halvpension
- Inträde på badlandet Tropicana
- 17 mai lunch på Pers Hotell
- Båttur Flåm-Gudvagnen
- Reseledare

Hotell: Pers Hotell, Gol

Enkelrumstillägg: 550:-

OBS! Glöm inte att ta med giltig legitimation!

Följ med på en resa och upplev paraderna, folkdräkterna, flaggorna och det stora firandet utav Norges nationaldag, en stämning som inte går att beskriva utan måste upplevas! Vi bor på Pers Hotell i Gol som ligger centralt i den lilla byn där firandet utspelar sig. Gol på våren är en naturpärla med frisk fjälluft och nära till intressanta utflykter. En dag åker vi en hänförande båttur mellan Flåm och Gudvagnen.

Dag 1. Hemorten – Gol
Vi avreser tidigt på morgonen från hembygden mot Halmstad och fortsätter på E6:an norrut till Svinesund. Därefter vidare på norska vägar mot Oslo och Hönefoss. På lämpliga platser rastar vi för fika och lunch. Vi följer sedan den vackra Hallingdalen till Gol där vi når vårt fina hotell. Pers Hotell är ett familjekärt hotell centralt beläget i Gol, ett hotell känt för sin goda mat och bra underhållning. En vistelse på Pers Hotell blir sällan tråkig då de erbjuder badland, biljardbord, bowlingbanor samt shuffleboard på hotellet. När vi har gjort oss bekanta med hotellet äter vi en gemensam middag i restaurangen.

Dag 2. Gol
De som vill kan börja dagen med ett morgonbad i Tropicana där vi har fritt inträde, innan vi äter en god frukost i lugn och ro. Sedan går vi på egenhand ut i byn för att insupa dagens festligheter. På förmiddagen passerar barnparaden med orkester och massor utav flaggor. Till lunch samlas vi åter på Pers Hotell för att äta en festlig 17 maj lunch tillsammans. På eftermiddagen fylls byn åter igen med parader och massor utav norska flaggor. Vi ser Folketog, en parad fylld med invånare klädda i folkdräkt. Efter folketoget kommer Russtoget, gymnasiestudenter som firar att de går sista året i skolan. Det råder, som norrmännen själva säger en väldigt koslig stämning, som inte går att beskriva utan måste upplevas. När Norges Nationaldag börjar närma sig sitt slut så avnjuter vi en god gemensam middag på hotellet innan det bjuds upp till dans.

Dag 3. Gol – Flåm - Gol
Efter ett morgonbad och en stadig frukostbuffé sätter vi oss i bussen. Dagens utflykt blir något alldeles extra, vi ska göra en två timmar lång båttur på den sagolikt vackra Aurlandsfjorden, en förgrening av världens längsta fjord Sog¬nefjorden. I sakta mak kryssar vi fram och njuter av de magiska sceneri som vi befinner oss i. I Gudvangen möter vår buss upp för att ta oss tillbaka till vårt hotell. På vägen tillbaka till Gol åker vi genom Lerdalstunneln, världens längs¬ta vägtunnel. Delvis är tunneln väldigt vackert belyst och dess längd är hela 24,5 km. Därefter kort uppehåll vid Borgunds vackra stavkyrka (entré ingår ej). Efter en dag med många upplevelser smakar middagen på Pers Hotell extra gott innan vi avslutar kvällen med dans på hotellet.

Dag 4. Gol – Hemorten
Resans sista dag en god frukost innan vi stiger på bussen för att börja resan hem¬åt. Vi gör ett stopp i Oslo och Vigelandsparken på vägen neråt. Här finns mer än 200 skulpturer gjorda av granit, brons och smidesjärn. De allra flesta föreställer människor i olika åldrar och stadier av livet. På lämpliga platser rastar vi för fika och lunch. Framåt sen kväll är vi hemma efter en resa med många minnen och oförglömliga upplevelser.

Pers Hotell
Pers Hotell ligger i staden Gol på samma område som inom- och utomhuspoolerna på Tropicana Aqua Park. Här erbjuds gratis WiFi, en bowlinghall och flera matställen.

Alla rum på Pers Hotel har traditionell inredning, en tv och en sitthörna. De egna badrummen har dusch eller badkar.

På Pers Hotel finns en bastu, en bubbelpool och tillgång till ett gym. Andra aktiviteter inkluderar ett spelrum och en rad barer och nöjesställen.
Läs mer

Avresor