Bremen - vinfestival

    Tyskland
 Pris: :-     3 dagar


Bremen - vinfestival

Välkommen till den årliga vinfestivalen i en av Tysklands gemytligaste städer – stadsmusikanternas Bremen! Provsmaka viner från tyska vinområden och koppla av med shopping, cafébesök och promenader i de mysiga Schnoorkvarteren.

Dag 1. Hemorten–Bremen
På morgonen ställer vi färden mot Tyskland. Under eftermiddagen anländer vi till Bremen och fina Best Western Zur Post. När vi checkat in har vi resten av dagen att på egen hand besöka vinfestivalen, där tyska vinbönder från olika vindistrikt presenterar sina fina viner. Festen äger rum i stadskärnan där långbord står uppdukade. Förutom många olika viner erbjuds lättare rätter, stämningsfull musik och gemytlig atmosfär.

Dag 2. Bremen
Efter frukost har vi hela dagen till fritt förfogande. Passa på att provsmaka viner på festivalen och ät god mat. På Ratskeller finns det möjlighet till vinprovning på egen hand. Besök sevärdheter, affärer och festligheterna. Ett måste är ett besök i Schnoor – Bremens äldsta kvarter fullt med mysiga gränder, restauranger och butiker. I de centrala delarna finns även ett stort shoppingutbud.

Dag 3. Bremen – Hemorten
Efter en god frukost är det dags att ta farväl av Bremen för den här gången. Vi reser via Lübeck till Puttgarden där vi tar färjan över till danska Rödby. Om tid ges stannar vi för shopping till bra priser innan vi rullar ombord på färjan. Via Danmark och Öresundsbron når vi åter Skåne och hemorterna under kvällen.
Best Western Zur Post, Bremen
Detta 4-stjärniga hotell ligger mittemot Bremens centralstation och Bremen Arena. Här finns gratis WiFi. För en liten avgift har du tillgång till det stora fitness- och spacentret med pool, ångbad, bastur och bubbelpool.

Rummen och sviterna på Best Western Hotel zur Post är klassiskt inredda, och har en platt-TV och en minibar. De flesta rummen är luftkonditionerade.

Café Hauptmeier serverar en frukostbuffé varje morgon och hembakade bakverk på eftermiddagarna. Du kan njuta av regionala rätter från Tyrolen i den intilliggande restaurangen och av ett urval av drinkar i baren Watch.

Från Best Western tar det 7 minuter att promenera till Bremens stadspark, där du hittar galleriet Kunsthalle.

Läs mer


1 


Med reservation för felskrivning


Blå och Röd Rand