Nyår i Hiledsheim

    Tyskland
 Pris: 3395:-     3 dagar


Nyår i Hiledsheim

Fira en stämningsfull nyårshelg i den charmiga staden Hildesheim. Vi bor centralt på Novhotel och har ett perfekt utgångsläge för att upptäcka charmiga Hildesheim. Vi firar in det nya året med en festlig femrätters nyårsmiddag på hotellet.

Dag 1 Hemorten-Hildesheim
Under morgonen stiger vi på bussen och tar oss via Öresundsbron ner till Danmark och vidare via Rödby-Puttgarden ner till Tyskland. Vi åker genom Niedersachsen och når framåt kvällen Hildesheim, där vi checkar in på fina Novotel. Hotellet som ligger nära rådhuset mitt i gamla stan. Här finns fullt med caféer, restauranger och pubar. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Nyårsafton
Vi njuter av en god frukost och kan därefter se framemot egen tid i vackra Hildesheim. Mitt i stan finns ett av Tysklands allra vackraste torg, det historiska ”MarktNYÅR I HILDESHEIMplatz”. Torget har återupprättats under åren 1984-1990 i enlighet med originalet. Den som vill avnjuta en kopp kaffe vid Rolandbrunnen känner sig tillbakaflyttad till ett tidigare århundrade. Eller ta tillfälle att koppla av en stund innan aftonens festligheter tar vid. Vi slår oss ner för att avnjuta en delikat femrättser middag. Ett nytt år med nya löften och utmaningar står för dörren! Fram på småtimmarna avrundas en festlig afton.

Dag 3 Nyårsdagen
Morgonstund lär ha guld i mund, men så här på självaste nyårsdagen känns det skönt att sova ut. Vi serveras en välbehövlig frukost och under förmiddagen lämnar vi vår trivsamma värdstad och tar oss i lagom takt norrut och mot färjan i Puttgarden. Med en känsla av tillfredsställelse närmar vi oss tidig kväll Sverige och kan säkerligen konstatera att vi fått en strålande inledning på det nya året!
Novotel Hildesheim, Hildesheim
Detta 4-stjärniga hotell ligger i en historisk byggnad i Hildesheims centrum och erbjuder en daglig frukostbuffé samt parkering. Hildesheims tågstation ligger 10 minuters promenad bort.

Det familjevänliga Novotel Hildesheim erbjuder rymliga rum med minibar, satellit-TV och WiFi.

Här finns även en lekplats och en barnmeny.

Läs mer


1 


Med reservation för felskrivning


Blå och Röd Rand