Normandie - känn historiens vingslag!

    Frankrike
 Pris: 7595:-     7 dagar


Normandie - känn historiens vingslag!

Normandie förknippas med invasionen den 6 juni år 1944, då de allierade styrkorna landsteg här och inledde Europas befrielse. Atlantvågorna slår in mot Normandies klippor och mot Omaha Beach, där de första soldaterna landsattes. Få dagar är så omtalade som dessa. Vi kan nästan ta på historien och de livsöden som möter oss. Detta är resan för dig som vill uppleva omväxling och spänning. Historien kryddar vi med ost, calvados och vin samt vacker natur. Vi bor på trevliga Royal Hôtel Caen Centre i fashionabla Caen. Bienvenue en France!

Dag 1. Hemorterna–Bochum
När alla stigit på bussen går färden ner via Öresundsbron och färjeöverfarten Rödby–Puttgarden. Vi rullar söderut genom Tyskland. Framåt kvällen når vi vårt trevliga hotell Mercure Hotel i Bochum där bekväma sängar och god mat väntar.

Dag 2. Bochum–Bryssel–Caen
Efter frukost reser vi vidare mot den belgiska gränsen för att vid lunchtid nå Bryssel. Vi går en promenad genom Gamla Staden. Sedan fortsätter resan mot den franska gränsen och staden Caen, där vi checkar in på centralt belägna Royal Hôtel Caen Centre. På kvällen samlas vi för en middag på hotellet.

Dag 3. Caen
Efter frukost reser vi mot landstigningsstränderna och följer kusten till Arromanches-les-Bains. Denna lilla by är känd för resterna av en av de konstgjorda s.k. Mulberryhamnarna. Vi besöker landstigningsmuseet i Arromanches och tar del av de dramatiska händelser som utspelade sig här under andra världskriget. Vi besöker även D-Daymuseet, som visar oss mer av den hemska krigshistorien. Vi fortsätter till den amerikanska krigskyrkogården i Colleville-sur-Mer. Idag finns bunkerruiner kvar i det av bomber och granater söndersprängda området. Här känner man verkligen historiens vingslag. Efter detta mycket gripande besök fortsätter vi till Pointe du Hoc, klippan där amerikanska Rangers var tvungna att klättra upp med hjälp av rep och dolkar under attack för att inta tyskarnas bunkrar och artilleri. Middag på hotellet.

Dag 4. Caen
Vi startar med frukost innan vi stiger på bussen för en dag i smakens tecken. Första stoppet bli en ostprovning på Fromagerie E. Graindorge. Här får vi smaka på en av Frankrikes mest berömda läckerheter, osten! Nästa besök gör vi på Distillerie Busnel för en intressant Calvadosprovning. Vi passar självklart på att handla med oss lite av godbitarna med hem. Åter på hotellet samlas vi under kvällen för middag.

Dag 5. Caen
Efter frukost beger vi oss av till den pittoreska korsvirkesstaden Bayeux. Via de smala gränderna når vi katedralen Notre-Dame och museet med den berömda Bayeux-tapeten. Kvällen avslutas med gemensam middag på hotellet.

Dag 6. Caen–Köln
Efter frukosten tar vi farväl av Frankrike. Under kvällen når vi Tyskland och checkar in på Mercure Hotel i Reimscheid, där vi äter en god middag.

Dag 7. Köln–Hemorterna
Efter frukost reser vi vidare genom Tyskland. På lämpliga ställen stannar vi för bensträckare, lunch och fika. Om tid ges, stannar vi för lite shopping innan vi rullar på färjan i Puttgarden. Under kvällen når vi åter Sverige och våra hemorter efter en underbar semester med fina minnen.
Mercure Hotel Bochum City, Bochum
Detta 4-stjärniga hotell i Bochum erbjuder moderna rum, en internationell restaurang och bastuavdelning. Till centralstationen och shoppingkvarteren är det knappt 200 meter.

Alla rum på Mercure Hotel Bochum City har en platt-TV med kabelkanaler, en kaffemaskin från Tassimo och gratis WiFi.

Mercure Hotel Bochum Citys restaurang TwinTower erbjuder en daglig frukostbuffé och internationella rätter. Baren TwinTower serverar ett urval av drycker och snacks.

Mercure Hotel Bochum City har även en bastuavdelning och ett fitnesscenter.

Läs mer

Royal Hôtel Caen Centre, Caen
Royal Hôtel Caen Centre ligger i hjärtat av Caen. Här erbjuds moderna och eleganta rum med gratis WiFi. Hotellet har en 24-timmarsreception och en hiss. Till Caens slott är det endast 700 meter.

De luftkonditionerade rummen på Royal Hôtel Caen Centre har en platt-TV med satellitkanaler, ett skrivbord och ett eget badrum.

Varje morgon serveras en frukostbuffé i den gemensamma loungen. Du kan även ta något att dricka i baren.

Läs mer


1 2 


Med reservation för felskrivning


Blå och Röd Rand