Klaipeda kryssning

    Litauen
 Pris: :-     3 dagar


Klaipeda kryssning

Litauen är ett oupptäckt grannland helt annorlunda från de övriga Baltiska länderna. Här finns Östersjöns vitaste stränder, Europas högsta sanddyner, närproducerad mat och öl samt plånboksvänlig shopping. Njut utav en avkopplande kryssning på 3 dagar med DFDS från Karlshamn till Klaipeda med två nätter ombord samt en heldag i land med lokalguide som ger oss ett smakprov på detta intressanta land.

Dag 1. Hemorten – Klaipeda
Via våra påstigningsorter rullar vi mot Karlshamn där DFDS färja med kryssning väntar på oss. Färjan avgår klockan 19 och under kvällen avnjuter vi en 2-rättersmiddag. Efter middagen finns det tid till att avnjuta en drink tillsammans och bara umgås innan vi kryper till kojs i våra hytter.

Dag 2. Klaipeda
Vi börjar dagen med en välsmakande sjöfrukost. Vår första anblick av Litauen blir Kuriska näsets vackra kritvita sandstränder som ligger som en skyddsbarriär utanför hamnstaden Klaipeda. Klockan 9 lokal tid anlägger vi i hamnstaden Klaipeda och kliver på bussen där vår guide möter oss. Under dagen kommer guiden visa oss några av traktens pärlor, vi kommer bland annat att uppleva Klaipedas vackra Kullerstensgator som är kantade av pittoreska Korsvirkeshus. Andra världskriget lämnade stora spår i Klaipedas stadsbild som idag är återbyggt med vackra parker med mycket konst och statyer. Ett par mil norr om Klaipeda ligger Litauens sommarparadis Palanga, en turiststort med härliga stränder och en gigantisk pir som reser sig långt ut i havet. Innan vi rullar tillbaka till färjan igen så besöker vi Klaipedas största shoppingcenter, Akropolis. Här blandas klädesbutiker och livsmedelsbutiker med bowling, isrink, restauranger och caféer. Efter att vi har strosat omkring i det stora shoppingcentret och haft en trevlig dag i Klaipeda rullar vi tillbaka till färjan som lämnar hamnen klockan 21 för att åka tillbaka till Karlshamn. Gemensam middag på kvällen.

Dag 3. Klaipeda – Hemorten.
Efter en stärkande frukost ankommer färjan till Karlshamn och bussen rullar åter mot hemorten. Vid lunchtid är vi åter hemma igen efter en härlig resa.


Med reservation för felskrivning


Blå och Röd Rand