Almunecar - Costa del Sol 2019

    Spanien
 Pris: 21995:-     30 dagar


Almunecar - Costa del Sol 2019

Följ med oss till den ”tropiska kusten” i Spanien och njut av sol, bad, natur och kultur. Landskapet på Costa Tropical är spektakulärt – här finns både mäktiga berg med Sierra Nevada i bakgrunden, och den otroliga 19 km långa kustremsan med 320 soldagar om året! I Almuñécar kan man koppla av vid havet eller åka på spännande turer. Almuñécar, med sina 27 000 innevånare, sägs vara en av de mest genuina orter på den spanska medelhavskusten. Innevånarnas avslappnade levnadssätt smittar lätt av sig och på de mysiga barerna och uteserveringarna är det mest spanska som hörs. Almuñécars gamla stad är intakt och de smala kullerstensgränderna ligger som de gjorde på medeltiden. Förbered dig på en avkopplande men samtidigt upplevelserik semester!

Dag 1. Hemorten–Bremen
Under morgonen stiger vi på bussen och påbörjar äntligen vår långa semester till varmare breddgrader. Via Öresundsbron och färjan Rödby–Puttgarden tar vi oss snabbt ner till Tyskland. Under kvällen tar vi in på vårt hotell i Bremen. Kvällen avslutas med en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Bremen–Luxemburg
Efter frukost fortsätter resan söderut. Vi passerar flera stora tyska städer och vi kommer lite senare på eftermiddagen fram till Luxemburg – ett av Europas minsta länder. Vi checkar in på vårt hotell och avslutar kvällen med middag.

Dag 3. Luxemburg–Lyon

Dagen börjar med frukost och avslutas i ett franskt hotell och äter en gemensam middag.

Dag 4. Lyon–Barcelona
På morgonen lämnar vi Frankrike och fortsätter mot universitetsstaden Montpellier, där vi möter Medelhavet. Vi passerar den spanska gränsen strax söder om Perpignan och har därifrån endast ett par timmar till Barcelona. En fantastisk stad som har allt – strand, hav, vackra parker, spännande museer och sevärdheter vart man än vänder blicken. Vi checkar in på ett bra hotell i Barcelona. Kvällen avslutas med en gemensam middag.

Dag 5. Barcelona–Alicante
Efter frukost stiger vi på bussen och reser längsmed den vackra kusten med sina enorma fruktodlingar och på vissa ställen kan vi till och med skymta det klarblå Medelhavet. Tidig kväll är vi framme i Alicante. Efter att vi checkat in på vårt hotell väntas en god middag.

Dag 6. Alicante–Almuñécar
När vi ätit frukost sätter vi kurs mot vårt mål – Almuñécar! Senare under eftermiddagen kommer vi fram till vårt paradis. Vi checkar in på Hotel Helios som ligger direkt på strandpromenaden. Det är inte utan anledning som kuststräckan Costa del Sol kallas för ”Costa Tropical”. Idylliska Almuñécar är faktiskt en av de platser som har flest soltimmar i Europa! Vi checkar in på Hotel Helios och gör oss hemmastadda på våra fina rum och avslutar kvällen med middag.

Dag 7-25. Almuñécar
De första dagarna kopplar vi av och passar på att bekanta oss med denna vackra kuststad med härlig spansk atmosfär. Här har vi nära till allt! Vi bor på trivsamma Hotel Helios beläget vid strandpromenaden San Cristobal. Alla rum har dusch/bad, wc, satellit-tv, luftkonditionering, centralvärme. Vi börjar våra dagar med en god frukost och avslutar med en gemensam middag på kvällen. Första dagen gör vi tillsammans med vår guide en intressant rundtur i staden och även en tur till den gamla borgen. Om det finns tillräckligt med intresse anordnar guiden även fler utflykter på plats. Under vår vistelse kommer vi en av dagarna att göra ett besök i grannstaden Nerja och ett stopp på Balcon de Europa, klippan som har en storslagen utsikt över Medelhavet och bergen.

Ett måste när man är i regionen är ett besök vid Alhambra, och dit styr vi kosan en av dagarna. Alhambra är ett mytomspunnet borg- och palatsområde beläget på en höjd i staden Granada. Det var det sista av de moriska fästena i Spanien som höll stånd mot kristenheten och det är känt för sin unika arkitektur. Tillsammans med den närbelägna trädgårdsanläggningen Generalife, som vi också ska besöka, sattes Alhambra upp på Unescos världsarvslista 1984.

En annan utflykt går till Gibraltarklippan som ligger i det brittiska territoriet Gibraltar med sitt strategiska läge precis vid inloppet till Medelhavet, bara några kilometer från Afrikas kust. Den massiva kalkstensklippan är inte bara ett ståtligt landmärke utan även hem för de berömda tama aporna som gärna stjäl en matbit eller två om du ger dem chansen.

Vi besöker också en av Andalusiens vackraste byar, Frigiliana, beläget högt ovanför Nerja. Vi njuter av den vackra omgivningen med vita hus, balkonger som flödar av blomsterprakt, smala gränder och handlagda gator i vackra mönster. Från utsiktsplatsen ”mirador” har vi en fantastisk vy över fruktodlingarna och kusten.

Dag 26. Almuñécar–Madrid
Veckorna går snabbt och det är dags att lämna Almuñécar för denna gång. Även hemresan lockar med många intressanta stopp och övernattningar. Vi ser snart bergskedjan Sierra Nevada med staden Granada i förgrunden. Vi tar oss vidare över La Manchas vidsträckta högslätter, till Valdeñas silvergrå rader av tusentals och åter tusentals olivträd. Vi fortsätter till Madrid där vi tar in på vårt hotell för middag och en natts god sömn.

Dag 27. Madrid–Bordeaux
Efter frukost lämnar vi den spanska huvudstaden och åker norrut genom vinområdet Rioja och staden Burgos. Vi passerar den västra sidan av Pyrenéerna innan vi når det franska låglandet till Bordeaux, känt för sina utmärkta viner. Efter att vi checkat in på vårt hotell väntar en gemensam middag.

Dag 28. Bordeaux-Paris
Vi äter frukost och stiger sedan på bussen för vidare färd mot Tours och vidare längs Loirdalen, förbi Orléans. Tidig kväll kommer vi fram till nattens hotell. Kvällen avslutas med middag.

Dag 29. Paris-Tyskland
När vi ätit en stärkande frukost stiger vi på bussen och kör mot den franska huvudstaden. Här finns många intressanta sevärdheter. Kvällen avslutas med middag.

Dag 30. Tyskland–Hemorten
När vi har avnjutit en god frukost stiger vi på bussen för resans sista etapp. Vi passerar flera tyska städer innan vi når färjan i Puttgarden. Innan vi rullar ombord på färjan passar vi på att stanna till för lite shopping. Under kvällen når vi åter hemorterna och skiljs åt med nya fina minnen i bagage.
Hotel Helios, AlmunecarBoendet ligger 1 minuts promenad från stranden. Hotel Helios ligger intill San Cristóbal-stranden i Almuñécar på Costa Tropical. Här finns en utomhuspool och en bar med vacker havsutsikt.

Alla rum på Helios är ljusa, med inredning i typisk medelhavsstil. Alla rum har luftkonditionering och eget badrum. En del rum har egen balkong.

Helios Hotel har en bufférestaurang samt en kaffebar med solterrass bredvid poolen.

Det finns ett spelrum med bordtennisbord, och hotellet har ett varierat underhållningsprogram för vuxna och barn. Hotel Helios erbjuder även biluthyrning.

Hotellet ligger 10 minuters promenad från Almuñecars historiska centrum, där du kan hitta det medeltida moriska slottet San Miguel. Staden Granada ligger 80 km bort.

Läs mer

Select Hotel A1 Bremen, Bremen

A1 Hotel är ett 3,5 stjärnigt hotel med är idealiskt plats att bo på tack vare det centrala läget och de utmärkta transportförbindelserna till motorväg A1 mellan Osnabrück och Hamburg.

Hotellet erbjuder 76 fräscha rum som har gratis wifi på rummen.   

Läs mer


1 2 3 4 5 


Med reservation för felskrivning


Blå och Röd Rand