Hameln med kryssning på Weser

    Tyskland
 Pris: :-     4 dagar


Hameln med kryssning på Weser

Följ med till gemytliga Hameln, sagostaden som är starkt förknippad med den flöjtspelande råttfångaren. Under resan får vi även en trevlig båttur på Weser, en lugn flod som flyter fram i ett vackert kuperat landskap.

Dag 1. Hemorten–Hameln
På morgonen stiger vi ombord på bussen och börjar resan mot Tyskland. Färden går via Öresundsbron och vidare mot Rödby där vi tar färjan över till Puttgarden. Under dagen hinner vi med lunch och framåt kvällen når vi Hameln där vi checkar in på det gemytliga och perfekt belägna Mercure Hotel Hameln. Kvällen avslutas med en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Hameln
När vi ätit vår frukost tar guiden med oss på en tur i denna vackra stad. Hameln förknippas med sagor och berättelser och staden kallas ofta ”råttfångarstaden” efter den välkända folksagan. Längs gågatorna i Gamla Stan ligger butikerna på rad i de krokiga små gränderna. Stadskärnan är imponerande med korsvirkeshus och en säregen byggnadsstil, kallad Weserrenässans som utvecklades under 1500- och 1600-talet, och som många av stadens äldre byggnader är uppförda i. Missa inte det historiska bröllopshuset, Hochzeitshaus, med sitt berömda klockspel. På kvällen äter vi middag tillsammans.

Dag 3. Hameln
Efter frukost reser vi söderut genom vackra landskap till den lilla korsvirkesstaden Bodenwerder som var Baron von Münchhausens hemort. Efter en stund på egen hand stiger vi ombord på en flodbåt för en tur på Weser. Floden slingrar sig naturskönt fram, omgiven av kullar och små byar. Ombord serveras vi en grillbuffé till lunch. Vi beräknas nå Polle cirka 14.00. Vi vänder sedan åter mot Hameln och kvällen avslutas med middag på hotellet.

Dag 4. Hameln–Hemorten
Dagen startar med frukost innan vi packar in oss i bussen för färd hemåt. På snabba vägar når vi snart färjeläget i Puttgarden och passar på om tid finns att stanna till för lite shopping innan vi rullar ombord på färjan. Under kvällen skiljs vi åt med fina minnen i bagaget.
Mercure Hotel, HamelnDetta 4-stjärniga hotell har ett lugnt läge vid parken Bürgerpark i Hameln. Här erbjuds ett spa med inomhuspool och panoramautsikt. Den gamla stadsdelen ligger 500 meter bort.

WiFi är gratis för gästerna överallt på Mercure Hotel Hameln. De ljusa rummen har satellit-TV, eget badrum och skrivbord.

På Mercure Hamelns spa finns bastu och ångbad. Här har du även fantastisk utsikt över den gamla stadsdelen.

Regionala och internationella specialiteter serveras i Mercure Hotels restaurang Safran, som även har en terrass. Som gäst kan du också koppla av i Alt Hameln pub.

Läs mer


1 


Med reservation för felskrivning


Blå och Röd Rand