Schweiz med Glaciär Expressen

    Schweiz
 Pris: :-     9 dagar


Schweiz med Glaciär Expressen
Schweiz är bara ett litet land mitt i Europa men ack så storslaget. På den här resan njuter av den fantastiska naturen inte bara från bussen utan också från den berömda Glaciär Expressen, när vi färdas genom de mäktiga Alperna. Vi gör även en tur till den vackra blomsterön Mainau där vi njuter av dess prunkande trädgårdar. Många godbitar paketerade i en storslagen resa.

Dag 1. Hemorten–Kassel
Under morgonen stiger vi ombord på bussen och beger oss till Danmark och vidare ner till Tyskland. Under resans gång stannar vi för lunch, bensträckare och fika. Framåt kvällen når vi tyska Kassel och hotell InterCityHotel Kassel. Kvällen avslutas med middag.

Dag 2. Kassel–Feldkirch
Efter frukost går färden vidare mot Österrike och orten Feldkirch. Vi kör genom Tyskland och får stundvis uppleva många vackra vyer genom rutan. Vi checkar in på Central Löwen hotell och äter en god middag.

Dag 3. Feldkirch–Mainau–Feldkirch
Efter frukost ska vi idag ge oss ut på en av resans höjdpunkter. På programmet står en dröm för många, blomsterparadiset Mainau! Vi åker in i Schweiz och följer Bodensjöns södra strand till Konstanz och till blomsterön Mainau. Greve Lennart Bernadotte drev tillsammans med sin hustru Sonja den fantastiska parken på Mainau, som varje år har cirka 2 miljoner besökare. I parken finns citruslundar, dahlior, rosor, ett palmhus med underbara orkidéer och mycket annat i blomsterväg. Här frodas inte mindre än 1 200 olika arter och 20 000 blomsterplantor. Mainau är inte bara blommor och träd, utan de olika byggnaderna är också sevärdheter i sig. Efter det trevliga besöket tar vi färjan över till Meersburg och följer Bodensjön på den tyska sidan till Lindau, där vi stannar en stund. Lindau är en charmig medeltida stad och en av de populäraste orterna vid Bodensjön. Vi promenerar runt i staden, slår oss ner någonstans vid stranden av sjön och njuter av utsikten. August Strindberg upptäckte på sin tid också Lindau och det var här han skrev den för oss så välkända romanen ”Hemsöborna”. Under kvällen blir det en gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Feldkirch–Laax–Murschetg
Vi har en fantastisk dag framför oss. Vi äter en tidig frukost innan avresan mot Chur i Schweiz. I Chur går vi ombord på Bernina Expressen. Ombord finns försäljning av kaffe, vin/öl och snacks. Nu väntar en fyra timmars spektakulär tågresa i panoramavagnar som tar oss över viadukter, genom hisnande bergspass, förbi glaciärer, snötäckta toppar och grönskande dalar. Vi åker genom 55 tunnlar och över 196 broar. Som högst är vi på 2 253 meters höjd. Slutstationen belägen i Tirano, Italien. Här kan vi njuta av shopping och en god lunch på en mysig trattoria (ingår ej). Här hämtar bussen upp oss och tar oss tillbaka till Schweiz och Laax-Murschetg. Vi checkar in på Hotel Laaxerhof och avnjuter en middag innan läggdags.

Dag 5. Laax-Murschetg–Brig
Vi börjar dagen med frukost innan det bär av mot Luzern. Här kan vi på egen hand passa på att äta lunch på Rådhuskajen, vandra i de vindlande gränderna och givetvis gå över den berömda kapellbron. Efter några timmar i denna vackra stad kör vi vidare mot Flüelen. Härifrån gör vi en båttur på den vackra sjön Vierwaldstättersee upp till Brunnen. Vi passerar Rütli, platsen där Schweiz bildades och Tells-platte där legenden om Wilhelm Tell kom till. I den gamla semesterorten Brunnen möter vår buss upp för färd mot vårt hotell. Bussen tar oss på eftermiddagen till den Schweiziska staden Brig där vi tar vi in på Hotel Central och äter en gemensam middag.

Dag 6. Brig
Dagen börjar med frukost innan vi ger oss ut för dagens eskapader på Zermatt. Eftersom Zermatt är fritt från biltrafik åker vi tåg från Täsch till Zermatt som ligger vid foten av Matterhorn. Matterhorn är med sina 4 478 meter Schweiz högsta berg och kännetecknas av sin pyramidformade topp. Här tillbringar vi några timmar och njuter av de hänförande alpvyerna. Kanske lockar en tur med bergbanan till någon av toppstationerna Gornergrat eller Klein Matterhorn. Vi får tid till att äta lunch på egen hand innan vi återvänder med tåget till Täsch. Kvällen avslutas med middag.

Dag 7. Brig–Hornberg
Efter frukost lämnar vi Brig och styr norrut genom det schweiziska landskapet. På vår väg mot Tyskland passerar vi bland annat Schaffhausen som är Europas största och mest kraftfulla vattenfall, där vattnet faller ner 21 meter, över en bredd på 150 meter. Vi tar in på Hotel Schloss Hornberg för middag och sköna sängar.

Dag 8. Hornberg–Hannover
När vi ätit frukost är det åter dags att stiga på bussen. Under dagen gör vi stopp för fika, bensträckare samt lunch. Under kvällen checkar vi in på GHotel Hotel & Living i Hannover för middag och sömn.

Dag 9. Hannover–Hemorten
Resans sista dag börjar med frukost innan vi tar oss den sista biten upp genom Tyskland till färjan från Puttgarden–Rödby. Om tid ges stannar vi till för lite shopping innan vi kör ombord. Under kvällen når vi åter våra hemorter med många fina minnen i bagaget.Central Löwen Hotel, FeldkirchDetta 4-stjärniga hotell ligger i hjärtat av Feldkirchs historiska gamla stadskärna, strax nedanför slottet Schattenburg. Hotellet har en restaurang och en bar.

De rymliga, moderna rummen på Central Hotel Löwen har en platt-TV med satellitkanaler, ett skrivbord och ett badrum med hårtork.

Som gäst på Hotel Löwen kan du koppla av i spaavdelningen på Central Hotel Leonhard utan extra kostnad. Hotellet har också en bastu, ett ångbad och en inomhuspool.

Läs mer

Hotel Schloss, Hornberg
Detta familjevänliga hotell på landet ligger mindre än 15 km från Park mit allen Sinnen, Tribergfallen och Triberger Wasserfälle. Kurtgarten och Schwarzwalds friluftsmuseum ligger också mindre än 15 km härifrån.

Hotel Schloss Hornberg är ett hotell där gäster erbjuds tillgång till en restaurang, en bar/lounge och ett mötesrum. Dessutom erbjuds gratis wi-fi i allmänna utrymmen och avgiftsfri parkering. Här erbjuds gäster dessutom tvättmöjligheter, gratis dagstidningar och hjälp med bokning av biljetter och guidade turer.

Samtliga 39 rum erbjuder gratis wi-fi, minibar samt LED-tv med satellitkanaler. Dessutom har gäster tillgång till bekvämligheter som rumsservice, gratis dagstidningar och hårtork.

Läs mer


1 2 3 


Med reservation för felskrivning


Blå och Röd Rand