Midsommar i Dalarna

    Sverige
 Pris: :-     4 dagar


Midsommar i Dalarna

Vi åker till Dalarna för att vara med om ett traditionellt midsommarfirande. Midsommar i Dalarna är en av årets riktiga höjdpunkter. Det är en glad och livad fest i ett sommarfagert landskap. Här är det sång och musik, spelmän i vackra folkdräkter och sommarsmyckade midsommarstänger. Vi gör en resa i Sverige när vårt avlånga land är som vackrast.

Dag 1. Hemorten–Mora
Vår resa går norrut till Jönköping och vidare genom det vackra svenska sommarlandskapet. På lämpliga ställen stannar vi till för bensträckare. På kvällen är vi framme i Mora och checkar in på hotell Mora Parken. Vi avslutar dagen med gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Midsommarafton
Dagen börjar med frukost på hotellet. Strax utanför Mora ligger Nusnäs, byn som är känd för sin tillverkning av Dalahästar. Vi gör ett besök och får veta mer om den lilla dekorerade hästen som blivit en av de allra svenskaste symbolerna. Vi äter traditionell midsommarlunch på hotellet med sill och potatis innan vi på eftermiddagen åker ner till Leksand. Här är vi med om midsommarfirandet. Vi beskådar det fantastiska skådespelet när kyrkbåtarna lägger till. Kyrkbåtarna har med sig kransarna som ska pryda midsommarstången. Här är det spelmän, folkdräkter och kransar och en härlig midsommarstämning. Spelmännen tågar till Gropen och här reses den vackert smyckade midsommarstången till musik och glam. Vi stannar under några timmar och upplever det festliga arrangemanget.

Dag 3. Midsommardagen
Stärkta av hotellets frukost har vi en chans på förmiddagen att ströva runt lite i Mora. Vi besöker Zornmuseet som varit hem åt Anders Zorn och hans fru Emma. Anders Zorn var under förra sekelskiftet en av världens ledande konstnärer. Efter det intressanta besöket har vi tid att på egen hand upptäcka lite av Mora. Senare på eftermiddagen åker vi till Orsa där det traditionsenligt firas midsommar på midsommardagen. På kvällen är vi tillbaka i Mora och dagen avrundas med middag på hotellet.

Dag 4. Mora–Hemorten
Efter frukost på hotellet tar vi plats i bussen för att åka söderut mot Skåne igen. Vi gör ett par pauser på vägen för att vi ska kunna köpa oss fika och lunch. Under kvällen är vi åter i våra hemorter och skiljs åt efter några trevliga dagar tillsammans.
Mora Parken Hotell & KonferenscenterBeläget som en oas mellan Österdalälven och Skepphusviken ligger naturskönt hotell Mora Parken på gångavstånd till Mora centrum, Zornmuseét och FM Mattsson Arena. Hotellet är inrett i modern dalastil.

Markplan med frukostmatsal, sällskapsrum samt bastu med relax.
Restaurang samt bowling i intilliggande byggnad. Trådlöst internet.

Läs mer


1 


Med reservation för felskrivning


Blå och Röd Rand