Prag - Mat, öl och kultur

    Tjeckien
 Pris: :-     5 dagar


Prag - Mat, öl och kultur
Under några dagar hinner vi upptäcka Prags många ansikten. Prag brukar kallas ”De hundra spirornas stad” eftersom staden är rik på kyrkor, kloster och palats. Stadens skönhet blir tydligast när mörkret fallit över staden och husfasaderna lyses upp av tusentals strålkastare. Under resans gång utforskar vi det skummande tjeckiska ölet och den välsmakande maten. Vi får också ta del stadens intressanta historia. Framförallt får vi njuta av staden som är något alldeles utöver det vanliga.

Dag 1. Hemorten–Prag
Vi blir hämtade på våra anslutningsorter under morgonen och bussen rullar över Öresundsbron till Danmark. Vidare går färden till Gedser och färjan över till Rostock. Genom Tyskland kör vi söderut förbi Berlin och Dresden till den tjeckiska gränsen. Härifrån har vi ungefär en timmes resa till Prag som vi når senare under sen kväll. I Prag väntar vårt hotell, fina Jurys Inn Prague Hotel. Hotellet ligger i Nya Staden med cirka 15 minuters promenad till Gamla Stan. Vi avslutar kvällen med middag.

Dag 2. Prag
Prag, denna charmanta stad är en av Europas allra vackraste huvudstäder. Staden ligger vid floden Moldaus strand och har en fantastisk medeltida stadskärna. Tillsammans med vår guide får vi upptäcka vackert dekorerade husfasader, kullerstensgator, vindlande gränder och pampiga kyrkor, som gör att vi känner oss förflyttade till en tid långt från vår egen.Idag minner många av stadens vackraste palats och torg om Prags storhetstid på 1600-talet. De vackra historiska byggnaderna bildar en kuliss till en modern storstad med allt vad det innebär. Resterande del av dagen har vi tid till egna strövtåg. Under kvällen samlas vi för 3-rätters middag på restaurang Hanavsky Paviljong.

Dag 3. Prag
Vi startar dagen med frukost innan vi ger oss ut på egna strövtåg. Under eftermiddagen samlas vi åter för dagens kulinariska upptåg. Vi börjar med ett besök på bryggeriet Staropramen. Tillsammans med vår guide får vi ett intressant besök och även provning av deras ölsorter. Under kvällen samlas vi för en gemensam 3-rätts folkloremiddag på restaurang U Marcanu.

Dag 4. Prag
Efter en välsmakande frukost får vi på egen hand upptäcka Prags magi. Besök fina butiker, drick en kaffe på en vacker uteservering eller bara njut av det vackra sceneriet. Under eftermiddagen samlas vi för en spännande mat- och ölvandring! Prags stadskärna ska upplevas till fots, så vi tar en promenad mellan huvudrätt och dessert. Vi börjar på restaurang U Fleku där vi visas runt i bryggeriet och provsmakar deras eget öl. Därifrån promenerar vi till restaurang U Medvidku för att njuta av en middag. Middagen avslutas med dessert och kaffe på Café Slavia som vi också når till fots, ett av Prags äldsta och mest kända kaféer.

Dag 5. Prag–Hemorten
Tidig morgon lämnar vi Prag, vi hinner inte äta frukost utan får färdiga frukostpaket med oss. Vår resa går från Prag upp mot gränsen till Tyskland. Vi fortsätter vår resa norrut genom Tyskland och når på eftermiddagen färjeläget i Rostock. Om tid ges stannar vi för shopping innan vi rullar ombord på färjan över till Gedser och Danmark. Under kvällen når vi åter våra hemorter.Jurys Inn Prague HotelJurys Inn Prague ligger i Prag Kostnadsfri wi-fi i allmänna utrymmen; dator finns tillgänglig. Detta hotell har 4 stjärnor.  Personalen kan hjälpa till med conciergetjänster och bokning av biljetter och guidade turer. Gäster har bland annat tillgång till fitnessanläggning, flerspråkig personal och tvättmöjligheter.

De 214 luftkonditionerade gästrummen på Jurys Inn Prague har värdeförvaringsskåp och gratis dagstidningar. Gäster erbjuds kostnadsfritt höghastighetsinternet/wi-fi. 63 cm LCD-tv med satellitkanaler. Alla rum har skrivbord och telefon. Badrummen har badkar eller dusch och hårtork.

Läs mer


1 


Med reservation för felskrivning


Blå och Röd Rand