St. Petersburg – Konst och Kultur i Tsarens huvudstad!

    Ryssland
 Pris: :-     7 dagar


St. Petersburg – Konst och Kultur i Tsarens huvudstad!

Följ med oss på en spännande resa till Rysslands näst största stad, Sankt Petersburg. Den anrika metropolen är ett myller av människor och kulturer, ett intressant möte mellan öst och väst. Den vackra staden, som omges av Nevaflodens delta, har mängder med skatter att utforska. Tillsammans med broar, kanaler, mäktiga palats och katedraler utgör staden utan tvekan ett levande konstverk. Som besökare finns det alltid något mer att upptäcka. Det isgröna Eremitaget och dess ovärderliga konstskatter samt Peter-Paulsfästningen med sin vackra katedral är bara en del av de upplevelser denna resa kommer att bjuda på. Den forna huvudstaden med anor från Peter den Stores tid lämnar ingen besökare oberörd.

Dag 1. Hemorten–Stockholm
Från hemorterna tar vi oss upp till Stockholm där vi under eftermiddagen stiger ombord på Helsingforsfärjan. Vi bekantar oss med våra hytter och sedan väntar en välsmakande middagsbuffé. Ombord finns det under kvällen mängder med olika sätt att roa sig på. Shoppa, dansa eller varför inte unna sig ett besök i relaxavdelningen som inledning på en fantastisk resa.

Dag 2. Helsingfors–Sankt Petersburg
Runt klockan 10.00 lokal tid når vi Helsingfors hamn. Väl iland fortsätter vi vår färd mot St. Petersburg och når under kvällen vårt mål. Vi checkar in på vårt hotell, där middag och sköna bäddar väntar.

Dag 3. Sankt Petersburg
Efter frukost tas vi med på en guidad stadsrundtur i St. Petersburg. Vi gör ett längre stopp vid stadens största kyrka, Isakskatedralen. I denna rysk-ortodoxa byggnad får vi bland annat beskåda den 800 kvadratmeter stora takmålningen gjord av Karl Briullov. Senare under eftermiddagen besöker vi Vinterpalatset med Eremitaget, ett av världens absolut främsta konstmuseer. Här får vi beskåda konstverk av de verkligt stora konstnärerna, bl.a. da Vinci, Michelangelo, van Gogh, Rubens och Raphael. Här finns också världens största Rembrandtsamling. Förutom storartade tavlor finns det även avdelningar med historiska föremål, däribland dyrgripar som de ryska kronjuvelerna. Efter denna magnifika guidade visning beger vi oss tillbaka till hotellet för en välsmakande middag.

Dag 4. Sankt Petersburg
Efter frukost beger vi oss tillsammans med vår guide för ett besök på sommarpalatset Peterhof. Det storartade bygget i Versaillesstil uppfördes av Peter den Store och är känt för sina många och vackra fontäner. Under eftermiddagen lämnar vi det kungliga palatset för att spendera egen tid inne i staden. På kvällen bjuds vi på en folkloreafton med middag och rysk folkmusik på Nikolaevsky Palatset.

Dag 5. Sankt Petersburg
Under morgonen beger vi oss för ett guidat besök på Peter-Paulsfästningen med sin stora katedral och sitt ökända fängelse. Mot kvällningen ger vi oss ut på en härlig båttur med middag på floden Nevas lugna vatten. Efter denna mysig avslutning på dagen återvänder vi till hotellet för en skön natts sömn.

Dag 6. Sankt Petersburg – Tallinn
Efter dagens frukost lämnar vi St. Petersburg för den här gången. Tidig kväll når vi fram till Tallinn, där färjan till Stockholm väntar. Vi äter en god bit mat och njuter därefter av ännu en natt till sjöss.

Dag 7. Stockholm–Hemort
Medan färjan glider genom Stockholms skärgård avnjuter vi vår frukost, innan det är dags att stiga på bussen för sista sträckan mot hemorterna. Efter en fullspäckad och intressant resa når vi under eftermiddagen än en gång den skånska gränsen. Vi hoppas och tror att ni återvänder hem fyllda av fantastiska minnen från en upplevelserik resa!
Hotel Ladoga, St Petersburg

Ladoga Hotel ligger i Sankt Petersburg, bara 10 minuters promenad från Alexander Nevskij-bron. Här erbjuds gratis Wi-Fi, en skönhetssalong, en bastu och en 24-timmarsreception.

Alla ljusa rum har klassisk inredning i varma färger. I rummen finns platt-TV och eget badrum.

Hotellrestaurangen serverar ryska och europeiska rätter. I lobbybaren erbjuds ett urval av drycker.

Du bor mittemot musikal- och dramateatern Buff och 20 minuters promenad från Alexander Nevskij-klostret.

Läs mer


1 


Med reservation för felskrivning


Blå och Röd Rand